Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
0°C

Lecții gratuite de educație financiară pentru preșcolari, la Sibiu

Lecții gratuite de educație financiară pentru preșcolari, la Sibiu

Prin programul "De la Joc la Educație Financiară", 2000 de preșcolari sibieni vor participa la lecții gratuite de educație financiară. Proiectul, lansat de Banca Comercială Română (BCR), Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), Ministerul Educației și Infomedia România, vizează 23.000 de preșcolari din șapte județe (București, Sibiu, Dolj, Constanța, Cluj, Timiș, Iași).

În cadrul proiectului cei 23.000 de preșcolari  vor primi gratuit suportul de curs (manuale și software), iar 7000 de educatori vor fi formați pentru a susține lecții de educație financiară în grădinițe. Programul "De la Joc la Educație Financiară" se va derula începând cu luna aprilie și va consta în desfășurarea unor activități de formare și informare a copiilor, a cadrelor didactice și părinților, cu privire la noțiuni elementare de educație financiară, în vederea sprijinirii dezvoltării personale și, implicit, a dezvoltării comunitare, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Lecții despre cheltuieli responsabile

În Sibiu, 2000 de copii de grădiniță vor participa la lecții care să le explice ce este trocul, care sunt monedele din România, cum se confecționează și alte informații utile care îi pot face să înțeleagă despre economii și cheltuieli responsabile.

Principala sursă de educaţie financiară a tinerilor din România rămâne familia, într-o proporţie de 95%, în timp ce şcoala deţine un procent de 9%, iar băncile, doar 5%, potrivit studiului Erste, realizat de către IMAS International.

„Programul «De la Joc la Educație Financiară» își propune să promoveze conceptul de educație financiară în rândul copiilor preșcolari, cu activități de informare atât pentru  copii și educatori, cât și pentru părinți și, cel mai important, să imprime copiilor respectul față de muncă și față de bani contribuind si la educarea morala a acestora”, a spus prof. dr. Maria Turean, Inspector educație timpurie Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

 

Unul din zece elevi de clasele a III-a și a IV-a a studiat materialele lansate de BNR împreună cu Ligia Goloșoiu, 45.000 au participat la orele de educație financiară, iar cursul a fost cea mai populară materie școlară de anul trecut.
"Educația financiară a copiilor trebuie să se realizeze încă de la o vârstă fragedă, atunci când aceștia încep să ceară prima bomboană, prima jucărie. Copiii trebuie să fie familiarizați cu banii, cu valoarea acestora, cum pot fi cheltuiți cu responsabilitate, cum pot fi economisiți, investiți sau donați în scop caritabil", a declarat Ligia Goloșoiu, autoarea noului manual pentru preșcolari și a manualelor de educație financiară pentru clasele III - IV.
Noul program dedicat preșcolarilor ilustrează încă o dată preocuparea constantă și investiția consecventă a BCR în ceea ce privește consolidarea cunoștințelor financiare ale copiilor și tinerilor din România. În 2008, BCR a sprijinit dezvoltarea primului manual de educație financiară pentru elevii de liceu, dezvoltat de organizația non-profit Junior Achievement, în parteneriat cu Ministerul Educației și BCR, care l-a finanțat și a contribuit cu peste 500 consultanți voluntari la clasă de la aplicarea lui în școli.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus