Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Cazul Carabulea. Cine răspunde de greșeala pentru care a fost eliberat

Cazul Carabulea. Cine răspunde de greșeala pentru care a fost eliberat

Eliberarea din arest a magnatului sibian Ilie Carabulea, urmărit penal într-un nou dosar referitor la Carpatica Asig, ridică semne de întrebare atât asupra instanței care a redactat încheierea, cât și asupra procurorilor.

Fapte: Ilie Carabulea, fiul său și alți doi urmăriți penal au fost eliberați din arest, din cauza că Tribunalul Sibiu a omis în încheierea redactată să precizeze clar data arestului, dispus pentru 30 de zile. Sesizată, instanța superioară - Curtea de Apel Alba Iulia a desființat mandatele de arestare, motivând zilele trecute decizia. ”Soluția dată de Curte e corectă, pentru că este un caz lovit de nulitate absolută. Este dificil de avansat suspiciuni, având în vedere notorietatea cazului, dar este posibil ca grefierul să fi dat copy-paste aiurea”, este de părere un avocat. De precizat că, la Sibiu, încheierea a fost redactată într-o noapte de sâmbătă, aproape de miezul nopții. Un alt avocat specializat în dreptul penal arată cu degetul și spre procurorii DIICOT. ”Dacă nu s-a formulat cerere de îndreptare sau completare, nu putea din oficiu instanța să modifice această încheiere. Poate să fie eroare de dactilografiere, dar îndreptarea acesteia trebuia făcută până la judecarea contestației, căci erori mai sunt”. Reprezentanții Tribunalului Sibiu nu au dorit să comenteze situația, lăsând la decizia judecătoarei să reacționeze, dar unii avocați sunt de părere că CSM ar putea sancționa magistrații care au greșit.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/07/carabulea-si-fiul-sau-lasati-liberi-deoarece-tribunalul-sibiu-uitat-sa-mentioneze-perioada-arestului/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Calin

Acum 7 ani

Mai oameni buni voi incercati aici sa spuneti ca pentru greseala judecatorului de vina este grefierul, ca in cazurile de malpraxis medical cand ancheta scoate vinovata mereu asistenta si nu doctorul?.....
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

Dracu a gresit!!!!!!!!!!!!! Rusine mare!!!!!!!!!
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

Este incredibil cum acesti ticalosi cu dosare grele, cu fraude de milioane de € scapa de justitie, iar omul simplu daca fura din cimp citiva cartofi care nu s-au recoltat este bagat la zdup pentru 2-4 ani. Rusinie! Populatia este de vina, fiindca nu-i interesata. Trebuie iesit zilnic in strada. Va placeti sa aveti spitale de rahat, justitie de rahat, legi de rahat, insa hoti aveti de cea mai buna calitate, incepind cu Johannis cu nevasta-sa pina la portar, paznic. Pacat ca RO este locuita...
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Sa comenteze cine nu a dat o cafea sau o ciocolata cuiva , Bineînțeles unui cunoscut pentru un serviciu cât de mic . Toți suntem corupți ,fiecare la nivelul lui doar ca ne îmbrăcăm în sfinți când judecam pe alți. .. Din păcate. .
Raspunde

siby

Acum 7 ani

.....si-au luat tara inapoi....tot comunistii conduc...
Raspunde

Nicolae Tarcea

Acum 7 ani

Eu nu cred ca-i o grseala mai degraba este o fapta facuta cu buna intentie de judecatoarea (poate-i dati si numele acestei doamne sau domnisoara) Sunt tot felul de tertipuri prin care marii corupti sa scape cat mai usor si sa ramana si cu banii agonisiti ilegal. Cat priveste fapta-n sine proverbul spune ca cine munceste si greseste dar mai spune ca greseala costa. Parca vad ca drept sanctiune data acestei judecatoare este un avertisment sau o mustrare care nu poate fi decat o frectie la un picior de lemn.
Raspunde

Toto

Acum 7 ani

Nu e normal sa greseasca daca sedinta a tinut toata noaptea ? La noi important e sa te salte n direct la tv daca se poate.
Raspunde

oug13

Acum 7 ani

seamana cu oug13 /2017 ...interesant, nu?
Raspunde

LIBERAL CU CREIER

Acum 7 ani

Banii nu au miros,sau a/ti uitat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus