Sâmbătă,
20.04.2024
Partial Noros
Acum
3°C

Lazăr Comănescu prezintă prioritățile României la Forumul Global de Securitate de la Bratislava

Lazăr Comănescu prezintă prioritățile României la Forumul Global de Securitate de la Bratislava

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, participă vineri la Forumul Global de Securitate GLOBSEC 2016 de la Bratislava, organizat de Ministerul slovac al Afacerilor Externe. Potrivit MAE, șeful diplomației române va susține o intervenție în cadrul panelului "The Future of NATO: Will Warsaw Deliver?", informează Agerpres.

Cu acest prilej, va prezenta prioritățile României în perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia (8 — 9 iulie 2016), acordând o atenție specială procesului de adaptare a Alianței spre a fi în măsură să răspundă în mod adecvat provocărilor mediului de securitate actual, precizează MAE. Ministrul Lazăr Comănescu va prezenta evaluările României privind evoluțiile de securitate din vecinătatea estică a NATO, evocând necesitatea consolidării implicării Alianței în regiunea Mării Negre. În marja conferinței, șeful diplomației române va avea o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali participanți la forum.

Eveniment cu o tradiție de peste 10 ani în Europa Centrală, GLOBSEC (Bratislava Global Security Forum) a devenit o importantă platformă central-europeană de politică externă și securitate, oferind ocazia unor întâlniri între factori politici de nivel înalt și experți de renume din Europa și America de Nord.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus