Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
6°C

Noi reguli pentru taberele și excursiile școlare

Noi reguli pentru taberele și excursiile școlare

Taberele, excursiile școlare și expedițiile din învățământul preuniversitar se vor organiza după noi reguli. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a aprobat, marți, un nou Regulament-cadru în acest sens, anunță un comunicat al Ministerului Educației.

Una dintre schimbările majore aduse de noul regulament este aceea că mută decizia privind aprobarea respectivei activităţi de la inspectoratul şcolar judeţean la unitatea de învăţământ, demers prin care se urmărește simplificarea procesului organizatoric. Pe lângă asta, a fost eliminată condiția ca actele necesare aprobării deplasării să fie realizate cu o lună înainte.

De asemenea, regulamentul stipulează o serie de obligaţii şi pentru toţi participanţii la tabere sau excursii: elevi, profesori şi părinţi. Noul regulament face distincţie clară între activităţile realizate în localitatea în care se află unitatea de învăţământ şi cele din altă localitate, reducând astfel birocraţia în cazul activităţilor derulate în localitate.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) mai precizează că a fost simplificat şi formularul prin care părintele/tutorele legal îşi exprimă acordul de participare a copilului.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus