Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Concursul naţional RobotX 2016. Roboţii merg la plajă

Concursul naţional RobotX 2016. Roboţii merg la plajă

Holul Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu va găzdui, vineri, 22 aprilie, începând cu ora 11, etapa națională a concursului european de robotică EUROBOT.

Tema concursului RObotX din acest an este ”The Beach Bots”. Dupa ce anul trecut roboții au experimentat un nou stil de viață, devenind vedete de cinema, anul acesta roboții merg să se relaxeze la plajă.

“După ce își anunță prezența prin ridicarea steagurilor, roboții vor merge la pescuit, iar apoi plimbându-se pe faleză ei trebuie să construiască castele de nisip și să adune scoici. La final, pentru a se feri de soare, roboții trebuie să se ascundă sub umbrela de soare”, anunţă organizatorii.

Participanţi din Polonia

În competiţia de anul acesta s-au înscris şase echipe, trei de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, respectiv Facultatea de Inginerie, o echipă de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, una de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti şi o echipă din Polonia.

Începand din anul 2006 concursul naţional RObotX reprezintă etapa națională a concursului de robotică Eurobot. La sfârşitul fiecărei calificări naţionale sunt alese  trei echipe pentru a participa la finala Eurobot. Etapa internaţională va avea loc  în perioada 11-12 Iunie, în Le Kremlin-Bicêtre, Franţa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus