Marţi,
30.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Conferința Națională a Studenților: Profesori pentru copiii secolului 21

Conferința Națională a Studenților: Profesori pentru copiii secolului 21

Studenții din toată țara de la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (PIPP) se vor întâlni, în perioada 22-23 aprilie, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Întâlnirea are loc cu ocazia celei de-a II-a ediţii a conferinței despre practicile educaționale din învățământul preșcolar și primar.

Conferinţa de anul acesta are ca temă „Profesori pentru copiii secolului 21” și se va desfăşura, la fel ca anul trecut, sub paradigma pedagogiei de proiect. Studenţii, prin participarea la opt ateliere, vor putea să îşi exerseze abilităţile necesare unui viitor profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar.

Ateliere de muzică şi pictură

Atelierele vor fi de Limbă și comunicare, Abordări integrate în domeniul științelor, Formarea competenţelor interculturale la elevi, Optimizare personală prin tehnici NLP, Pedagogie experiențială, Dezvoltarea gândirii critice și a creativității, Atelier de artă plastică şi Atelier de muzică .

„Această abordare a apărut ca urmare a nevoii continue de a pregăti profesori pentru copiii și elevii de azi, ale căror calități și așteptări sunt conectate la schimbările extrem de rapide din lumea în care trăim. Sperăm ca activitățile propuse  să se bucure de interesul și aprecierea studenților, așa cum s-a întâmplat și la prima ediție a conferinței”, spun organizatorii.
Formatorii sunt cadre didactice din Departamentul de Științe ale Educației -  pedagogi, psihologi, profesori metodicieni, care au pregătit activități interesante și provocatoare pentru participanți.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Lucian Blaga

Vizualizari: 1299

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus