Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Spectacolul caritabil de magie în beneficiul copiilor instituționalizați din Sibiu a fost un succes

Spectacolul caritabil de magie în beneficiul copiilor instituționalizați din Sibiu a fost un succes

Spectacolul caritabil de magie “Împreună schimbăm viitorul copiilor instituționalizați”, care a avut loc la Teatrul mic, s-a bucurat de un răspuns peste așteptări din partea sibienilor dornici să îi ajute pe copiii din centrele de plasament din județul Sibiu. Astfel fondurile obținute vor acoperi materialele pentru ședințele de dezvoltare personală planificate.

Fondurile colectate în urma spectacolului vor asigura un total de 15 ședințe de dezvoltare personală pentru 30 de copii din centrele de plasament din județul Sibiu, timp de trei luni, cu un consilier în dezvoltare personală cu experiență considerabilă în lucrul cu copiii. Întrucât obiectivul de strângere de fonduri a fost depășit, costurile cu materialele necesare acestor ședințe vor fi, de asemenea, acoperite.

„Ne bucură foarte mult că sibienii au răspuns într-un număr așa de mare invitației noastre de a participa la acest spectacol caritabil de magie și le mulțumim din suflet. Sunt convinsă că vom face o diferență majoră în viața acestor copii”, spune Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

„Atelierele le vor oferi copiilor contexte în care să se cunoască mai bine pe sine, să facă schimb de experiențe, să își facă ordine pe plan fizic, mental, emoțional și spiritual, să fie ascultați activ”, spune și Laura Cândea-Burnete, consilier dezvoltare personală și fondator ArtNativ.

În județul Sibiu, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local.

Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld, susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 26 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus