Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Când e “Al 6-lea”… să nu te temi! “Inimi ca aripi de vultur. Mereu libere, bat tare” | FOTO

Când e “Al 6-lea”… să nu te temi! “Inimi ca aripi de vultur. Mereu libere, bat tare” | FOTO

Când e al şaselea, indiferent dacă eşti condus cu 20 sau 30 de puncte diferenţă sau cu 0-2 la general şi niciodată nu ai întors un asemenea rezultat acei oameni îmbrăcaţi în galben cred. Cred că se poate. Cred în miracole. Pentru că ştiu că doar aşa ele pot exista. Pentru că al şaselea aşa a fost educat de când era o mână de om şi păşea pentru prima dată în Sala “Transilvania” sau în “Aprozar”.

baschet CSU - Cluj (11)

Când e al şaselea, acesta e spiritul care dăinuie de peste 40 de ani, întruchipat într-un club care a jucat neîntrerupt în Liga Naţională. Pentru că “nu cedăm”. Niciodată. Scrie pe un banner imens, aşezat cu suflet deaspura uşii pe unde idolii lor păşesc pe parchet. Nici nu mai contează că Clujul e mereu la conducere şi ţine în joc de glezne sute de suflete.

baschet CSU - Cluj (17)

Al şaselea e pretutindeni. De la tribuna A-B la C-D pe fiecare scaun găseşti câte un tricou galben, aşteptând să fie îmbrăcat de acei oameni pregătiţi să umple sala până la refuz. Aşa cum doar ei ştiu s-o facă. Ei chiar cred, cu adevărat. Cred că “vulturul” cu aripile frânte (după 0-2 la Cluj) poate să zboare din nou. Și-l ajută să se ridice! Într-un 3D de pus în compartimentul afectiv şi în arhiva smartphoanelor de ultimă generaţie: “Inimi ca aripi de vultur. Mereu libere, bat tare. Nici moartea nu o să le astâmpere”.

baschet CSU - Cluj (33)

Când e al şaselea, cu 15 minute înainte de startul meciului e sus. În picioare. Cu mâna pe emblema ştanţată în dreptul inimii, cântând din toţi rărunchii. Cântând pentru Calotă, pentru Hardy, pentru Lalovic, Gilbert şi Mijajlovic. Și pentru toţi băieţii seduşi de semicerc. Și pentru Dan Fleşeriu, antrenorul sufletelor lor, care mărturiseşte după meci că a fost impresionat până la lacrimi de devotamentul fanilor şi care spune că suporterii sunt punctul lor forte într-un astfel de duel cu U-BT.

baschet CSU - Cluj (101)

Când e al şaselea, “CSU, CSUUU, CSUUUU”, îi oţeleşte pe jucători. Le transmite nerv şi optimism. Îi face să interpreteze un refren motivaţional mai hotărât ca bateristul Lars Ulrich al trupei Metallica. Chiar dacă Lalovic şi Harrison se lovesc ca de stânci de giganţii Zigeranovic şi Todic. Chiar dacă Gilbert se aruncă printre scaunele de pe margine, în încercarea disperată de a salva o minge ca şi pierdută. Al şaselea e acolo. Cu ei.

baschet CSU - Cluj (78)

Când e al şaselea, jucătorii lui CSU prind viaţă, măresc ritmul de joc şi aleargă pe teren până la ultima picătură, de parcă viaţa le-ar fi pusă în joc. Scrâşnesc din dinţi şi îşi transformă braţele ba în lopeţi, ba în elice, după un coş de trei puncte de pus în ramă sau după un slam-dunk venit din înaltul sălii. De la un Hardy sau de la un Gilbert, care troznesc de vitalitate. Sau de la un Mijajlovic care cu 30 de secunde înainte de final face o nebunie curată, oprind pentru câteva secunde cele peste 1800 de inimi care bat pentru el: aruncă de la 3, deşi schema e să-i paseze lui Calotă, iar mingea intră perfect în coş.

baschet CSU - Cluj (80)

Când e al şaselea, cel mai de temut adversar, Dykes, încearcă să se deconecteze de la miza meciului, ascultând muzică la căşti şi mestecând gumă, la încâlzire. Simte presiunea până în vârful degetelor şi clachează la ultima aruncare a meciului, când mingea loveşte inelul, chiar dacă până atunci e cel mai bun de pe teren. Și ratează chiar şi libere, cănd corul de fluierături se ridică ca un spirit şi începe să-i scormonească indiscret sufletul.

baschet CSU - Cluj (84)

Când e al şaselea, ne plac palpitaţiile provocate de sportivii pe care-i iubim şi ne hrănim cu tot ceea ce ţine de ei. Ne chinuim plăcut chiar şi când le povestim eşecurile după ce ţinuseră strâns victoria la piept. Dar când e al şaselea, imposibilul e posibil. Și doar asta contează.

baschet CSU - Cluj (53)

Foto: Silvana ARMAT

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3525

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

4 comentarii

v radu

Acum 7 ani

INPRESIONANT HAI CSU SE POATE.
Raspunde

FAN

Acum 7 ani

Bravo CSU si publicului exceptional!!!
Raspunde

me

Acum 7 ani

Frumoasa ultima poza. Reclama gratuita. Poate se vor trezi cei ,,in culpa" desi .... nu prea cred.
Raspunde

Admirator

Acum 7 ani

O bucatica din meritul echipei a fost si publicul pot paria ca nimeni nu se astepta la așa spectacol din tribune,eu nu îmi amintesc atat când a mai fost așa atmosfera la sala.NU CEDAM
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus