Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Primăria vrea să modifice Planul Urbanistic General al Sibiului

Primăria vrea să modifice Planul Urbanistic General al Sibiului

Adoptat acum cinci ani, Planul Urbanistic General al Sibiului urmează a fi modificat în cel mult trei ani, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de executivul local. Motivele inițierii unui astfel de demers nu sunt enumerate în mod concret de, ci sunt mai degrabă generaliste.

”Ulterior aprobării acestuia (PUG-ul din aprilie 2011 – n.r.) și până în prezent, au apărut elemente noi cu caracter director ce decurg din strategia locală de dezvoltare, oportunitatea realizării unor investiții cu implicații asupra unor părți determinante ale teritoriului reglementat prin planurile de amenajare a teritoriului sau de urbanism” sau ”în urma implementării Regulamentului local de urbanism, s-au constatat unele aspecte privind omisiuni față de definirea unor termeni sau necorelare cu prevederile legislației, care pe parcursul celor cinci ani a suferit modificări care fac inoperante prevederile documentațiilor aprobate” sunt două astfel de exemple de motive invocate de administrația locală pentru necesitatea modificării PUG-ului Sibiului.

Potrivit documentației proiectului care va fi suspus votului în ședința de miercuri, de modificarea actualului PUG se va ocupa arhitectul șef al orașului, Ioana Urdea, prin Direcția de amenajare a teritoriului și urbanism. Actualul PUG al Sibiului este valabil până în 2021, fiind adoptat în 2011 după aproape doi ani de la expirarea celui precedent.

Citește aici Proiectul pentru modificarea PUG-ului Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8424

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

unu care stie

Acum 7 ani

Cine sa-l modifice ? Urdea ? Aia e tufa .Face umbra pamantului degeaba. Vai de capul nostru.Ca sa modifici PUG-ul trebuie oameni competenti. Nu se va intampla niciodata.Primul lucru pentru modificarea PUG-ului, nu este emiterea unei hotarari de CL ci deratizarea din fruntea serviciului de urbanism.
Raspunde

Anonim

Acum 7 ani

Ai dreptate ! Trebuie pusi oameni competenti ! Este dezastru in primarie!
Raspunde

altul

Acum 7 ani

Adevarat,Urdea,este de rasu plansu, dar arhitectul sef al judetului?un spagar,numai pile si pilute,va mai mirati ca s a ajuns aici?Peste tot pile, nepoti si nepoate, dar mai ales fufuzete de doua parale.Dar pe cine sa votezi daca oamenii de valoare stau deoparte?Ne conduc spagarii penali, neamurile si fufele...Asa ca stati linistiti pe locurile voastre.Dar pana cand fratilor?Nu v ati saturat?
Raspunde

wqcdslikhl

Acum 7 ani

Poate in noul PUG se revine la incadrarea NORMALA a serviciilor cu cod CAEN 5020, din industrie la prestari servicii. Pentr cei ce au elaborat actualul PUG, va rog sa cititi definitia industriei, dupa care sa va intrebati daca activitatiile cu cod 5020 s-ar incadra in aceasta definitie. " INDÚSTRIE, industrii, s. f. 1.= Ramură a producției materiale și a economiei naționale, în cadrul căreia au loc, pe scară largă, activitățile de exploatare a bunurilor naturale și de transformare a acestora, precum și a altora, în mijloace de producție și în bunuri de consum."
Raspunde

Cornelia

Acum 7 ani

Ioana Urdea, pila lui Johannis, e vai de ea. Cand gafeaza cate una, si e destul de des, tampa, isi ia "Concediu Medical"; o tehnica rudimentara de-a fugi de raspundere...Nu se poate atinge nimeni de ea, prostia intruchipata.
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Un PUG mai prost facut ca asta nu cred ca exista in Romania. Auzi ca in 3 ani sa il modifice...si noi stam in chirie ca nu putem construi inca 3 ani ? Incompetentilor din primarie !!
Raspunde

Bula

Acum 7 ani

Asa se intampla cand te conduce un profesor in loc de un gospodar...
Raspunde

:))

Acum 7 ani

tara lui Papura Voda si orasul presedintelui "bine facut"...dar la cat castiga, atata fac sau ca in cazul I. Urdea umbla si ei sa-si completeze veniturile pana la salariul mediu(si mult mai mult)...care sunt competenti vedeti ca se fac angajari(contra cost normal) :)))...votati Fodor
Raspunde

deh

Acum 7 ani

Tipic romanesc (adica nici in Sibiu nu e mai bine ca in alte orase) se scoate cu greu si cu intarziere o lege stramba si foarte curand se trece la peticirea ei pana cand devine inoperabila sau pana cand permite cat mai multe smecherii (ultima varianta fiind ce mai des intalnita)
Raspunde

lucru bine facut

Acum 7 ani

Pug-ul actual este o rusine. Este copy-paste dupa Pug-ul altor orase din tara. M-a intrebat Veseli sau asa ceva il cheama din primarie unde am vazut ca sa intrii din strada in garaj si din garaj sa iesi direct in curtea ta personala sau in casa. Mi-a spus ca este obligatoriu conform pug-ului sa faci garajul la 5m in interiorul curtii si la strada sa faci camere. O adunatura de incompetenti la sistematizare in primarie.
Raspunde

Alt cunoscător

Acum 7 ani

PUG - Sibiu a fost elaborat de către o firmă de arhitectură din...Cluj în urma unei licitaţii .
Raspunde

Fodor

Acum 7 ani

Doamna viitor Primar, cred ca ar fi timpul sa va autosesizati de incompetenta care planeaza asupra acestei doamne arhitect si poate reusitii ( stiu ca e greu ) sa scapati odata cu alegerea dvs ca Primar, si de aceasta duduie.....
Raspunde

Nicula

Acum 7 ani

Incompetenta e putin spus, REPETENTA CRED CA SUNA MAI CORECT......
Raspunde

Gavril

Acum 7 ani

Doamna Urdea! Tu chiar ai un tupeu jegos. In tot orasul Sibiu se vorbeste de incompetenta ta revoltatoare. In asa-zis-ul "intelect" al tau nu exista nici o urma de bun simt? Cand vezi ca nimeni nu zice nici macar o singura vorba de bine, tu chiar n-ai rusine? Nici asta n-o vede DNA-ul? pila alyui hot, Johannis, e tinuta artificial in functie desi nu are nici un fel de pregatire in domeniu, diplomele sunt false!!!
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Daca se face o modificare, ar trebui sa se faca prin dezbatere publica, nu modificari care sa se potriveasca unor interese! Sunt cateva prevederi absolut stupide in PUG si e si vina presei ca nu au fost aduse in spatiul public pana acum. Exista o asa-numita dezvoltare etapizata a orasului, in baza caruia poti fi blocat sa construiesti pe Calea Surii Mici, chiar daca vrei sa respecti toate prevederile urbanistice si chiar daca iti tragi singur utilitatiile. Pe cand in alte zone, nerespectandu-se latimea drumurilor, au fost acordate autorizatiile bine mersi de catre primarie.
Raspunde

...

Acum 7 ani

latimea insuficienta a drumurilor este singurul punct la care se dovedesc a fi consecventi de vreo 20 de ani incoace...
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

In conformitate cu prevederile Legii 350 din 2001 si ale Ordinului 233 din 2016 (normele de aplicare) PUG-ul nu se poate decat in momentul in care se apropie termenul de expirare a valabilitatii (corect cei 10 ani invocati in articol) si in urma unor studii de fundamentare, care se realizeaza atunci, cu date si informatii de atunci, nu de acum. Motivele invocate de administratia locala sunt false si nu au temei legal pentru a putea fi puse in aplicare. Nu cred ca PUG-ul elaborat de Planwerk este unul prost (sau ne-bun!, si spun asta din propria experienta, din pozitia unui urbanist care a lucrat in toata tara) ci mai degraba prost pus in aplicare (pai cei care au facut PUG-ul sunt arhitecti, iar cei din primarie sunt ,..........., nici nu au pregatirea necesara de a intelege ce au facut oamenii aia acolo). Deci.....
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

Mihai, cum poti spune ca PUG-ul facut de planwerk e ok? Sunt sigur 100% ca nu sunt singuru care vede multe greseli in PUG. Cum ar fi chestia cu retragerea garajului 5 m de la strada? Cam care e logica? O masina medie are undeva la 4-4.5 m lungime, iar in PUG scrie ca trebuie retrasa pentru a permite parcarea unei masini in fata garajului. Poate ne explici un pic cum inchid eu poarta dupa masina avand in vedere ca latimea medie a unei foi dintr-o poarta batanta e undeva la 1.75m. S impuna atunci sa isi faca toata lumea poarta culisanta un anumit model, cu anumite materiale etc. si sa vedem atunci ce iasa. Marea problema e ca sunt deja garaje construite legal direct la strada. Conform PUG-ului pe alea ar trebui sa le demoleze si sa le mute 5 m mai in spate, pentru ca, conform actualului PUG sunt ilegale. PUG-ul ar trebui sa traseze doar anumite linii de dezvoltare, care sa fie cel putin specifice fiecarui cartier, ori la mine in cartier sunt x garaje la strada direct dau eu nu voie sa imi fac acuma ca deh asa scrie in PUG! Doar la mine pe strada sunt cel putn 4 propietari cu garaje la strada. Daca e sa iti impuna aberatii dinastea, o sa se ajunga la tot mai multe artificii, care o sa faca orasul asta sa arate intradevar de rasu` plansu
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Si, da dna. Urdea, ca arhitect sef, conform acelorasi acte legislative invocate mai sus (L350), nu are pregatirea profesionala si studiile necesare de a ocupa postul. Si ANFP si MDRAP stiu asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus