Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
-1°C

O bunicuță

29 Aprilie 2016 22:47

O bunicuță

Mi-e milă de băbuța ce-al său baston îl trage, De parcă-i toată viața s-a cuibărit în el Când văd că-ntr-o batistă, ea mâna vrea să-și bage, Să scoată toți bănuții ce nu-i ajung defel. O vad înlăcrimată și tremurând sărmana, De parcă Universul s-a prăbușit pe ea, Fumez și plâng iar fumul, nu-mi potolește rana, Și-mi-amintesc cu dor, c-ar fi bunica mea. Se urcă cu sfială pe scaun, în mașină, Și mă privește tandru, ca pe nepotul său Mă fac că n-o observ și-o las să își revină, Mă roagă să o duc, la un spital că-i rău -Dar ce ai bunicuțo ? O-ntreb așa-ntr-o doara, Cu vocea-mi răvășită, vădit emoționat -Ce să am maică, acum vin de la gară Băiatul meu ăl mare, din casă mi-a plecat. S-a dus ca să muncească pe la străini, că-n țară N-o mai fost bun defel Și-acum am fost la gară, că l-am condus nițel. Și când veneam pe drum, cu gândurile mele, Pe loc mă pomenii, în piept cu o durere. Acum vreau drăguță să merg pe la spitale, Să-mi iau medicamente, da nu prea am parale. Și mâna-i tremurândă și-o vâră-n buzunar Și din a ei batistă-mi întinde un dolar. -Ăsta-i de la băiatul, bani nu prea mai am Că tre’ să-i dau pe leacuri, că altfel îți plăteam. Când vezi astfel de gesturi, nu poți să fii de piatră -Lăsați că-mi faceți plata, mai bine altădată. Privi atunci la mine, cu dragoste bătrâna Și-ntr-o clipită vrea Să îmi sărute mâna. Rămân șocat de gestul bunicii în extaz Și din instinct pun mâna, Și-o mângâi pe obraz. Îmi mulțumește mult și-o văd plecând agale, Pe bunicuță azi, Domnul mi-a scos-o-n cale.

Comentarii

13 comentarii

kitkat

Acum 4 ani

opriti-va cu incultura asta
Raspunde

Dan Ilcus

Acum 4 ani

k ...kat. mamica. Prima, cand ai vorbe de spus, declinati identitatea. Sfatul tau nu-i rau. E ok, dar nu sub nume de pisi. Fii om nu pisi. Poetic e subtirel, dar ideea este superba. Pune umaru'.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Delir. :D
Raspunde

Pilula

Acum 4 ani

Nu-i "delir"! Acest Ole Baltes cred ca a compus aceasta poezie inspirat de-o traire reala. Numai cineva afectat profund poate scrie asa ceva...
Raspunde

...

Acum 4 ani

Dap, azi este cu "bunica", maine cu "cersetorul olog", poimaine cu "femeia cu opt copii", in alta zi cu "cocosatul de la Notre Dame", "calaretul fara cap", "Toma Alimos" scl., prin bunavointa TS o sa ajungi sa te simti in taxi la Sibiu ca in metrou la Bucuresti pe la Crangasi sau Dristor2, cu toti cpiii strazii cantand pe langa tine.
Raspunde

Popescu M.

Acum 4 ani

Existati cu adevarat d-le Ole Baltes ? Oameni ca d-voastra intalnesti tot mai rar !... Respect si apreciere pentru ragazul de a va uita o clipa la OMUL care va urca in masina si de a-i intelege sufletul !... Binecuvantata sa va fie familia !
Raspunde

Dan Ilcus

Acum 4 ani

da. exista cu adevarat
Raspunde

TudorChirilaDrog

Acum 4 ani

Ole Baltes sa fie ministrul tehnocrat al CULTURII ! Deseara la ora 19 in Piata Mare, sa-l sustinem ! Tinerii frumosi si liberi vor dreptate !!!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Pe surse, Maestrul are sub tipar o lucrare ampla, "Ole Baltes, de la licenta de taxi la licenta poetica, parcurs si devenire". La editura "Turnul Sfatului", fireste. :D :D :D
Raspunde

eugen albu

Acum 4 ani

Mulţi plecaţi din România Vin de Paşti la casa lor Că e mare sărăcia Şi ajunge tuturor. POSTUL LA ROMÂNI De ani de zile ţinem post Şi s-ar părea că-l vom mai ţine Nu că muncim puţin şi prost Ci că se fură mult şi bine. * Eu ştiam că postul are Cel mult şapte săptămîni Dar constat cu întristare Că e veşnic la români. * Vă spun cinstit, ţin postul încă De dulce nu mînc nici un gram În schimb, soţia îmi mănîncă Şi zilele ce le mai am. * Cum preţurile-ntruna cresc Din amărîta-mi pensioară, De Paşte cred c-am să vopsesc Ca mulţi parlamentari – o cioară. * Gîndeam, văzînd cît costă-un ou Şi că din preţ nu vor să lase Sau le-a ouat guvernul nou Sau sînt din ferma lui Năstase. * De paşte, iepuraşul vine Celor mici s-aducă-n dar Bunătăţi din ţări străine Unde bietu-i căpşunar. * Eu la părerea mea rămîn Cu toate că-i destul de rea, Că Iuda, de era român, Şi pe apostoli îi vindea. * Guvernul nostru recunoaşte Că-n loc de mese-mbelşugate Pe români de Paşte-i paşte Alte preţuri majorate. * UNUI INFLUENT Un sac de bani şi băutură I-am dat, s-obţin o semnătură Şi nici măcar de Sfîntul Paşte La D.N.A – nu recunoaşte. * DE PAŞTI I-am dus un miel la-nvăţătoare Să-l premieze pe cel mic Şi-a zis, un pic şovăitoare: Alt dată puneţi mielu-n plic.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Eu v-am spus ca este ca in metrou, cum ii dai ceva unuia sar zece pe tine. :D
Raspunde

un calator

Acum 4 ani

...ca romanul s-a nascut poet, o stii si tu, o stim si noi, dar om si suflet in duet, respect si numai bine, 362 !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus