Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
6°C

70 de desene și gravuri donate sibienilor. Din partea unei familii celebre de artiști

70 de desene și gravuri donate sibienilor. Din partea unei familii celebre de artiști

 

Artistul plastic Ion Isăilă și soția lui, plasticiana Mirela Isăilă, au donat recent Bibliotecii județene Astra o colecție de 70 de desene și gravuri, acestea putând fi admirate acum de publicul sibian.

”Într-un gest de mare nobleţe, artistul plastic Ion Isăilă, un sibian dăruit din plin cu nepreţuitul har al creatorului de frumos, împreună cu soţia sa, Mirela Anura Isăilă, şi ea o plasticiană de renume internaţional, au ales să doneze Bibliotecii Judeţene Astra din Sibiu o parte însemnată din creaţiile proprii. Donaţia constă în 70 de desene realizate în creion şi cărbune (perioada 1970-1992) şi mai multe gravuri, litografii, linogravuri şi xilogravuri”, spune Silviu Borș, directorul Bibliotecii Astra.

Ion Isăilă s-a născut la Sibiu, în anul 1953, şi a absolvit, în 1979, Institutul de Arte Plastice din Bucureşti. Între anii 1984-1990, a urmat cursuri la Colegiul de Artă din Düsseldorf (Germania). A expus în nouă expoziţii personale (în Germania şi în Franţa), în numeroase alte expoziţii de grup (în România, SUA, Germania, Austria, Belgia) şi în expoziţii internaţionale (în Spania, Olanda, Franţa ş.a.). Soţia sa, Mirela Anura Isăilă, născută la Blaj, în 1957, a studiat la Academia de Arte din Bucureşti, a urmat cursuri post-universitare de conservare, dar şi Academia de Arte din Düsseldorf. Între anii 1991 şi 2001, a fost „residenta Cité international des Arts Paris”, în anul 2009, „residenta în satul lui Marcel Iancu-Ein Hod, în Israel”. Artista a avut şase expoziţii personale (în România, Germania şi Israel) şi a participat la numeroase expoziţii de grup şi internaţionale în: Polonia, Mexic, Olanda, Germania, Franţa, SUA ş.a.

”Conducerea Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu apreciază la înalta sa valoare gestul celor doi mari artişti, le adresează şi pe această cale mulţumiri în numele iubitorilor de frumos din Sibiu, şi îi asigură de întregul său respect şi preţuire”, mai spune directorul Silviu Borș.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus