Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

TSTV Bisericile fortificate pot fi donate Bisericii Ortodoxe. ”Primim cu bucurie”

TSTV Bisericile fortificate pot fi donate Bisericii Ortodoxe. ”Primim cu bucurie”

Episcopul Bisericii Evanghelice Reinhart Guib a declarat în urmă cu o lună că problema bisericilor fortificare din Transilvania poate fi rezolvată printr-o conlucrare mai strânsă cu Biserica Ortodoxă. Guib a declarat în cadrul unui interviu acordat Turnul Sfatului că atâta timp cât evanghelicii au o problemă în a întreține aceste lăcașuri, iar ortodocșii au o problema cu lipsa bisericilor, rezolvarea poate fi comună. ”Relațiile dintre bisericile evanghelice și cele ortodoxe sunt de prietenie și respect. Colaborăm la acțiuni ecumenice spirituale locale, dar și prin consiliul consultativ al cultelor pe teme relevante societății sau prin Asociația Ecumenică ADIROM la programe sociale și de incluziune, îndeosebi a refugiaților în diferitele centre. Pe lângă acestea, fiecare Biserică are problemele ei – noi cu întreținerea, Biserica Ortodoxă cu construirea de noi lăcașe. Din păcate, bisericile fortificate sunt greu de întreținut chiar și de biserici cu enoriași numeroși precum cea ortodoxă. Dacă ar fi altfel cu plăcere le-am preda mai multe biserici. O conlucrare mai strânsă desigur este posibilă în special în lucrarea ecumenică, unde Biserica Ortodoxă s-a retras vizibil în ultimii ani, dar și la teme de anvergură pentru toate bisericile”, a declarat Guib.

Invitat într-o emisiune Turnul Sfatului TV, ÎPS Laurențiu Streza s-a arătat încântat de declarația Episcopului Bisericii Evanghelice. ”Ne îngrijim noi de ele. Dacă episcopul a făcut această promisiune, noi ieșim în întâmpinare și o primim cu bucurie. Ne vom îngriji de locașul cedat nouă ca de un lăcaș sfânt. Ne vom îngriji să nu ajungă în paragină și să fie viu, pentru că așa cum icoana are o valoare în muzeu și o biserică are o valoare când e deschisă”, a declarat Mitropolitul Ardealului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

nedumerit

Acum 8 ani

1. Aşa cum se îngrijeşte de palatul din bd Victoriei ! 2. Odată cu patrimoniul religios - cultural abandonează Episcopia şi patrimoniul imobiliar din Sibiu ?
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Doamne iarta si pazeste, aia le macelaresc ! Vedeti doar Biserica Azilului cum e la interior, daca nu era un monument de exceptie, bagau buldozerele in ea apoi una noua cu 2,3 biberoane !
Raspunde

ToTo

Acum 8 ani

Da, o idee inedita, dar ce ziceti de o mica schismă a bisericii ortodoxe din Transilvania fata de restul bisericii Ortodoxe, cam cum s-a intamplat si cu greco-catolicii si asa mai departe....
Raspunde

Săndel

Acum 8 ani

Palatul Mitropoliei de pe Victoriei vor să-l dărâme Streza și restul mafioților. Că altfel nu îmi pot explica de ce își bat joc de așa clădire frumoasă.
Raspunde

m

Acum 8 ani

Sau mai bine ne convertim la luteranism
Raspunde

Magda

Acum 8 ani

Sau : BOR sa se reformeze dupa Martin Luther , ar fi mai libera de prejudecati si ar avea ca atare mai multi credinciosi.
Raspunde

alina n

Acum 8 ani

Poate si pentru actualul palat al copiilor copiilor se gaseste o solutie, un parteneriat cu Inspectoratul scolar pentru un proiect pe fonduri europene/POR 2014-2020 pentru reabilitare sau eficientizare energetica sau un proiect integrat in strategia de dezvoltare a orasului Sibiu (axa 4), in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

Da... Palatul Copiilor arata ca pe vremea lui Ceasca... Ba mai rau...
Raspunde

Rares

Acum 8 ani

Nu-mi pot imagina un kitsch mai mare decat bisericile ortodoxe contemporane. Daca le iau astia in grija le distrug iremediabil cu icoane "aurite" poate si termopane, aer conditionat...
Raspunde

marginan

Acum 8 ani

daca asta ar fi pretul sa nu mai construiasca monstruozitati noi, bagate cu lingura de pantofi in orice gradina libera, treaca-mearga, dar sunt numai avizi de proprietati, nu se ingrijesc nici de cele pe care le au, stau cu mana intinsa la stat pentru orice reparatie, ia sa le ia impozit sa vezi ce nu le mai vor.
Raspunde

Agentul 009

Acum 8 ani

Da,se va ingriji Streza,nu-mi fac griji.Atunci sa vezi alocatii bugetare.Catedrala Neamului va fi o glumita financiara.Biserica Evanghelica,cea care n-a luat decit ce n-a vrut,ar trebui obligata,si sanctionata pentru neintretinerea patrimoniului cultural.O persoana fizica este pasibila de puscarie,conform legii,pentru asa ceva.Sper ca s-au dus vremurile cind Statul moderniza ba un liceu,ba o gradinita si apoi,brusc aparea un mostenitor si o lua ''la cheie''.Sau nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus