Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
15°C

VIDEO: Concert aniversar "230 de ani de Învăţământ Ortodox la Sibiu"

VIDEO: Concert aniversar

Cei 230 de ani de existenţă neîntreruptă a învăţământului teologic de la Sibiu şi startul oficial al proiectului ”Sibiu, Capitală Universitară Europeană” au fost marcate printr-un concert de muzică bisericească. Concertul aniversar “230 de Ani de Învăţământ Teologic Ortodox la Sibiu” a avut loc, luni seara, la sala Thalia.

Evenimentul a fost deschis de părintele Nicolae Chifăr, decan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, care a spus câteva cuvinte despre concert. "Ziua de astăzi a fost pentru noi, Facultatea de Teologie, o zi de mare importanţă, o zi festivă. De 230 de ani se predă teologie ortodoxă la Sibiu. Melodiile care se vor intona să fie o odă îndreptată către ceruri ca Dumnezeu să reverse şi de acum înainte binecuvântarea Sa peste facultatea noastră şi peste Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu”, a spus părintele Nicolae Chifăr.

Concertul a fost susţinut de Corul Facultăţii de Teologie, condus de Pr. Prof. Sorin Dobre, cu participarea sopranelor Emilia Calefariu şi Diana Florea, alături de tenorul Vlad Miriţă şi Baritonul Basilic Iordache. A fost cântată muzică bisericească specifică ardealului, muzică de strană, sub o interpretare inedită. Prin această reprezentaţie organizatorii au dorit să aducă cântarea de strană pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Comentarii

1 comentarii

eu

Acum 5 ani

La multi ani!!!! Si la mai mare!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus