Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Cele mai noi tehnici în tratarea bolilor cardiovasculare dezbătute la Polisano

Cele mai noi tehnici în tratarea bolilor cardiovasculare dezbătute la Polisano

Cele mai noi tehnici de tratare a bolilor cardiovasculare au fost dezbătute, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui simpozion medical internațional, organizat de Spitalul European Polisano. Evenimentul cu tema “Vâlve surgery of the 21st Century - Catheter or Minimal Invasive?” a fost realizat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga și continuă seria de evenimente,  desfășurate lunar,   care abordează teme precum radioterapia, neurochirurgia sau medicina cardiovasculară.

În cadrul acestui simpozion a fost prezentată una dintre cele mai inovative tehnici de tratament a fibrilației atriale şi anume crioablația. O echipa condusă de dr. Raluca Prisecaru a realizat, în transmisie live pentru participanţii la simpozion, trei cazuri de ablaţie, una prin criogenare şi două prin radiofrecvenţă, intervenţii la care a asistat şi prof.dr. Pascal Defaye, şeful departamentului de Electrofiziologie şi Stimulare Cardiacă a Centrului Spitalicesc Universitar din Grenoble Alpes. Acesta a susţinut, ulterior, o prezentare referitoare la ablaţia prin criogenare în tratamentul fibrilației atriale.

Prezentări teoretice și transmisiuni live

Cealaltă parte a evenimentului a fost dedicată chirurgiei valvulare minim invazive, fiind prezentate mai multe lucrări ştiinţifice de către invitaţii români şi străini. În paralel, Heart Team, sub coordonarea conf.dr. Victor Costache, directorul medical şi şeful secţiei de Chirurgie cardiovasculară ai toracică a Spitalului European Polisano, a realizat o intervenţie de protezare minim invazivă (fără deschiderea sternului) cu o valvă sutureless Perceval S. Operaţia a durat mai puţin de două ore şi s-a încheiat cu succes, pacientul urmând să fie externat zilele acestea.

simpozion poliano

Printre noutăţile prezentate s-au mai numărat remodelling-ul de rădăcină aortică, într-o prelegere susţinută de dr. Eric Arnaud-Crozat, o procedură care în România a fost realizată în premieră naţională de către echipa de medici Heart Team Polisano, în 2015, şi aborduri minim invazive în chirurgia cardiacă - lucrare prezentată de prof.dr. Borut Gersak. Prof.dr. Cătălina Arsenescu, şeful Clinicii de Cardiologie Medicală din Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Gerogescu” Iaşi a făcut un update asupra noilor metode de anticoagulare în cardiologie.

Simpozionul este creditat de Colegiul Medicilor din România prin procedura EMC – Educaţie Medicală Continuă şi a fost adresat cardiologilor din toată ţară, având că scop informarea acestora în legătură cu cele mai noi şi inovative tehnici minim-invazive utilizate în tratarea afecţiunilor cardiovasculare.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus