Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Primăria Sibiu, în chestiunea căpușelor: săptămâna viitoare semnăm contractul pentru dezinsecție

Primăria Sibiu, în chestiunea căpușelor: săptămâna viitoare semnăm contractul pentru dezinsecție

După ce DSP a dat publicității o listă cu locurile din oraș în care sibienii au raportat că au fost înțepați de căpușe, iar 500 de sibieni au semnat în decurs de o zi o petiție ușor panicardă care cere acțiuni de dezinsecție cu verificarea substanțelor folosite, Primăria Sibiu anunță că acțiunile sunt în curs de pregătire.

Reprezentanții administrației locale estimează că procedura de achiziție a serviciilor de dezinsecție se va încheia în cursul săptămânii viitoare, prin semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare. ”Precizăm faptul că pulverizarea substanțelor împotriva căpușelor se va face la începutul lunii iunie, când ploile nu vor mai fi atât de însemnate cantitativ, permițând substanței active să acționeze odată ajunsă în vegetație, înainte de a fi spălată de ploaie. Ca măsură adițională și ca o activitate continuă, Serviciul Parcuri și Zone Verzi va continua să cosească vegetația de pe domeniul public pentru a împiedica înmulțirea căpușelor”, se arată în comunicatul administrației locale.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

dancp

Acum 7 ani

chestia cu capusele e de vreo 6-7 ani poatre ati stropit cu apa oxigenata oricum atentie mare la ciinii vagabonzi purtatori si la zonele de tintari din subarini
Raspunde

anda

Acum 7 ani

Nu e nimic exagerat, cati dintre noi nu au in jur bolnavi de borelioza sau au inghitit antibiotice la greu! Nu doare pana nu te loveste.
Raspunde

Vadim

Acum 7 ani

Pana acum primaria a hibernat ? Nu se stia din anii trecuti ce trebuie facut ? Si ne mai cere reinvestire..
Raspunde

Ioana

Acum 7 ani

O petitie usor panicarda? Cati trebuie sa fie muscati sa nu mai fie panicarda petitia, 10.000?
Raspunde

irlbach

Acum 7 ani

De ce saptamana viitoate ? da ce nu ieri !
Raspunde

hau bau

Acum 7 ani

Sa nu fie doar solutie de la HexiPharma. Imi vine greu a crede ca in fiecare an se stropeste dar totusi capusele se inmultesc.
Raspunde

Mira

Acum 7 ani

Pana acum sunt, potrivit DSP, 40 de persoane muscate de capuse.Pana la stropire cate vor mai fi? Daca cineva contesta licitatia? Posibil sa se stropeasca la....iarna! Un exemplu clar de "competenta" a aparatului primariei. D-na primar aveti ceva de spus?
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

Dar pana acumace dracu ati pazit?
Raspunde

Toto

Acum 7 ani

Pai nu va grabiti doamna vice , mai ploua si saptamana viitoare si si or sa se înece capusele sau or sa intre in depresie si se vor sinucide . Mai bine faceti un sens unic pe undeva că acolo nu este necesara nici o licitatie.
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Ce or fi visat astia pana acum? Nu stiau din ceilalti ani ca vor fi capuse peste tot? Credeau ca le-au lichidat pe toate? Incompetenta de zile mari
Raspunde

Ileana

Acum 7 ani

Da.... Sibiul lucrului bine făcut....
Raspunde

sibianca

Acum 7 ani

Trebuia inceput mai devreme. Se stie de ani buni ca sunt capuse in muzeu si la gradina zoologica unde la sfarsit de saptamana sunt mii de oameni. Va rog sa puneti o banca si un acoperis si la statia de autobuz din dreptul gradinei zoo- (lateral de Hilton). Ieri am fost si pe drumul ,de la intrarea in gradina zoo pana la intrarea in muzeul Astra la biserica toate cosurile de gunoi erau pline si pe langa ele o mizerie de nedescris.
Raspunde

locatar

Acum 7 ani

Asa, omorati tot ce misca. Ca BARBARUL care a calcat cu masina azi noapte (pe luna plina si cu iluminat stradal) ariciul din parcarea de la Dioda . ps . In Austria toate mamicile responsabile au in poseta penseta de capuse si nu mai dau atata cu chimicale. Daca ajungi cu copilul la spital si ai apucat sa-i scoti capusa, nici nu tema baga in seama. Numai la noi facem din orice o catastrofa.
Raspunde

aloo primaria ! buna dimineata!

Acum 7 ani

mi se pare mie sau primaria Sibiu e vesnic intarziata? Dezinsectie nu! Marcaje rutire dupa 2 ani ! Gunoi selectiv dupa vreo alti 2 ani... cine mai stie ... ? Probabil o sa ziceti ca sistemul de llicitatii publice si mai stiu eu ce legi va impun neactiunea. Dar vorbim de oameni, de sibieni platitori de taxe si dvs trebuie sa gasiti solutii pt siguranta lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus