Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Premieră națională la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Premieră națională la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu a anunțat luni încheierea unui parteneriat cu catedra de psihologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității ”Lucian Blaga”.

În zilele următoare, cadrele didactice și studenții de la psihologie vor face o analiză a situației actuale din interiorul spitalului, iar în baza rezultatelor obținute dascălii și studenții voluntari vor lucra zi de zi cu pacienții, părinții copiilor și cadrele medicale.

”Acest proiect se numește ”Conect”, sistemul se practică în toată lumea și funcționează, nu inventăm noi acum”, a declarat dr. Vasile Stelian Banciu, managerul spitalului.

Scopul principal al proiectului este de a conecta toate resursele pe care le avem la dispoziție înspre binele copilului”, a declarat Mihaela Bucuță, din partea catedrei de psihologie a ULBS.

conferinta pediatrie (3)

La 1 iunie psihologii și specialiștii ULBS vor începe o analiză a situației în spital, având la bază formule științifice și rezultate concrete. În baza acestei analize, echipe de voluntari – majoritatea studenți la psihologie, vor lucra în unitățile spitalului, coordonate de un psiholog angajat special.

Ne vom concentra atenția pentru a ajuta copilul spitalizat, prin intervenții adaptate vârstei”, a mai explicat Mihaela Bucuță.

Începând cu luna iulie, în atenția psihologilor vor intra și părinții copiilor sau aparținătorii, precum și cadrele medicale și personalul spitalului.

”Un astfel de proiect, de o asemenea amploare, cred că este în premieră națională. Este un proiect pe termen lung, o nouă abordare”, concluzionează Mihaela Bucuță.

conferinta pediatrie banciu maini unite(2)

În funcție de rezultate, în luni următoare echipelor de voluntari li se vor alătura și studenți de la Facultatea de Medicină sau de la Teologie.

În desfășurarea acestui proiect foarte important pentru noi dânșii, specialiștii de la psihologie vor decide care sunt pașii de urmat, noi nu intervenim cu nimic”, a încheiat și managerul Vasile Banciu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Onu

Acum 8 ani

Ufff ! M-am inselat ! Am crezut ca titlul vrea sa anunte ca s-a zambit pentru prima data in acest Spital !
Raspunde

Flo

Acum 8 ani

Bravo! In sfarsit se misca ceva la Pediatrie!
Raspunde

Korobase

Acum 8 ani

Ideal este ca toate spitalele sa beneficieze de servicii de voluntariat asigurate de ONG-uri si facultati (de profil). Voluntariatul si practica neplatita (internshipul) sunt oportunitati reale pentru studenti.
Raspunde

Ioana

Acum 8 ani

Felicitari pentru ideea si initiativa cooptarii psihologilor in schimbarea de la pediatrie !!!
Raspunde

Carina

Acum 8 ani

Da, este salutară initiativa. Păcat ca trebuie sa facă miting părinții revoltați ca sa se miste lucrurile. Sibiul se mândrește cu o mulțime de premiere de-a lungul istoriei (prima biblioteca, primul spital...etc.) In prezent are multe restanțe din păcate. Iar faptul ca avem "la botul calului " o facultate de psihologie pe ai cărei specialisti nu i-a consultat nimeni pana acum spune foarte mult despre spiritul actual de inovație din această comunitate.
Raspunde

Ana

Acum 8 ani

Ma bucura mult idee, foarte buna si care va fi de mare ajutor pt toata lumea. Micuti pacienti vor vedea si fete calde cu ocazia aceasta, se va discuta probabil ceva mai mult pt a intelege si mamica internata unii termeni medicali, de ochii strainilor se mai mica ceva, cat am fost internati la Cj, noi fiind din Sb, cand vedeau studentii in practica medicii le explicau altfel, cu noi nu aveau rabdare si interes sa intelegi cu ce te confrunti, si atunci mai stiam si noi care e situatia. Se mai pot ridica probleme ca Doamne cate sunt.. Concret la Pediatrie nu are voie nimeni din exterior la vizita, am inteles ca e spre binele copiilor fiind multi microbi si dau dreptate, dar ca sa ies la poarta sa imi dea sotul apa, haine, ceva de mancat si multe altele necesare, nu aveam cu cine lasa copilul 5 minute cat fugeam la poarta. Ca mama imi inspira incredere in student la psiho, copii tineri si responsabili, lor de asemenea cred ca acest voluntariat le va prinde extrem de bine, atat ca practica, cat si ca oameni. Laudabila initiativa.
Raspunde

Cernusca-Mitariu Mihaela

Acum 8 ani

Super Mihaela Bucuta! Asa cum am povestit noi trecem la fapte ! Sunt convinsa ca impreuna reusim sa facem cat mai multe pentru starea de sanatate a pacientilor din Sibiu!
Raspunde

Candale Anca

Acum 8 ani

Aș dori sa fac voluntariat la pediatrie. Nu sunt de specialitate medicala si nici studenta. Ma poate indruma cineva cum sa procedez?
Raspunde

Sopa Delia

Acum 8 ani

Și eu doresc sa ajut cum pot. Voluntariat pentru început. Îndrumări va rog ...
Raspunde

Ecaterina Hodea

Acum 7 ani

Sunt absolventă a unei facultăți de Asistenta sociala cu specializarea Sociologie&Psihologie As fi și eu interesată de voluntariat pentru a-mi acorda ajutorul semenilor mei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus