Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

ACTUALIZARE - Printre medicii vizați  de anchetă se numără și dr. Cosmina Muntean

ACTUALIZARE - Printre medicii vizați  de anchetă se numără și dr. Cosmina Muntean

Actualizare:

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru Turnul Sfatului că unul dintre medicii vizați de perchezițiile de astăzi în Sibiu este dr. Cosmina Muntean. Ea are în desfășurare un studiu clinic la Spitalul de Psihiatrie și oferă consultații, în paralel, la clinica privată Carpe Diem.

În plus, dr. Cosmina Muntean este membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda din Sibiu, fiind numită de președintele Consiliului Județean.

În urma perchezițiilor procurorii au ridicat înscrisuri atât de la spital cât și de la clinica privată.

Știre inițială:

Procurorii și polițiștii au descins astăzi la mai mulți medici și spitale din țară, înclusiv în Sibiu, într-un caz cu implicații medicale grave.

Medicii sunt acuzați de mai multe fapte, inclusiv de efectuarea unor studii clinice având ca obiect medicamente care, în loc să ajute pacienții, îi îmbolnăvesc. "Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar desfăşoară activităţi nelegale constând în derularea unor studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei", se arată într-un comunicat din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituție care face cercetările în acest caz.

În Sibiu, este vizat Spitalul de Psihiatrie și Clinica Carpe Diem, potrivit unor surse apropiate anchetei.

În total, procurorii fac verificări la 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea. Procurorii dau exemplul unui medic din Arad, care, având şi calitatea de cadru didactic la o universitate din acelaşi oraş, a solicitat și a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea întocmirii unor dosare de pensionare pe caz de boală. În realitate, persoanele în cauză nu suferă de afecțiuni psihice, însă in schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului. Majoritatea acestor persoane nu rămâneau internate în spital si nici nu urmau tratamentul prescris. Mai mult, unora dintre pacienții reali, medicul le condiționa internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea. Scopul acestui demers era obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât retribuția medicului pentru derularea acestor studii se cuantifica în funcție de numărul de pacienți înrolați. "Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit faptul că medicul psihiatru, utilizând ascendentul moral și profesional de care beneficiază în relația cu medicii rezidenți ai Secției de Psihiatrie, cărora le este îndrumător de rezidențiat, îi determina și îi constrângea pe aceștia să săvârșească astfel de ilegalități. Studiile clinice erau efectuate fără consimțământul informat al subiecților, fiind consemnate în documentele întocmite aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienților, tratamentul urmat și efectele acestuia. Pentru obținerea semnăturii pe declarația privind consimțământul participării la studiu, medicul psihiatru acționa în două modalități: fie prezintă documentul pacienților sau aparținătorilor acestuia (în situația pacienților fără discernământ) drept acord pentru prelevarea unor probe biologice ori pentru efectuarea unor analize (ex: ECG), fie contrafăcea sau dispunea unor medici rezidenți să contrafacă semnătura. Pentru a asigura numărul de pacienți prevăzut în protocoale, medicul psihiatru includea în studii și pacienți care nu suferă de afecțiunea pentru care era testat medicamentul experimental. La indicațiile acestuia, medicii rezidenți și asistenetele medicale consemnau în foile de observaţie simptomele necesare includerii în studiu, omițând total sau parțial consemnarea simptomelor reale. Pe parcursul derulării studiilor, medicul psihiatru consemna în foile de observații și în celelalte documente aferente aspecte neconforme cu realitatea", mai arată procurorii.

Anchetatorii consemnează fapte deosebit de grave. Aceștia notează că medicul, în situația în care pacienții nu răspundeau la medicamentul testat pentru a fi menținuți în studiu, le administra medicamente conţinând substanțe neadmise în protocolul de studiu. Pentru ca nimeni să nu-și dea seama, medicul nu lua sânge de la aceștia, ci de la cadrele medicale ale secției, astfel încât analizele să iasă conform așteptărilor.

Comentarii

12 comentarii

mihai

Acum 5 ani

Inchisoarea pe viata nu ar fi suficenta pt acest doctor nazist
Raspunde

Camarad

Acum 5 ani

Ce inseamna ”Pechezitii” ?
Raspunde

gigi contra

Acum 5 ani

Ha, ha, ha! Oare e prima oară când se întâmplă așa ceva? Suntem cu toții niște cobai!
Raspunde

cipi

Acum 5 ani

medicamentele sunt fabricate pentru nreducerea populatiei. pentru fiecare boala exista leac in natura!!!
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

@Cipi: E clar ca nu da rezultate aceasta conspiratie ....
Raspunde

TRAN

Acum 5 ani

RECOMAND ACELASI LUCRU LA SPITALUL CFR SIBIU CORUPTIA E LA EA ACASA
Raspunde

Zorro

Acum 5 ani

Fiecare studiu de medicamente are un nr EUDRACT si o firma farmaceutica care finanteaza studiul. Iar daca acesti medici au falsificat datele pacientilor, au falsificat analizele, ar trebui informata si firma care a finantat studiul. Prin falsificarea datelor, se pune indirect in pericol viata altor pacienti. Firmele trebuie sa se bazeze pe datele colectate de medici. Nu stiu daca exista vreun domeniu in RO care sa nu miroase a coruptie sau hotie. Insa este bine ca sunteti crestini si ridicati biserici la orice colt de strada.
Raspunde

Dr Scridon

Acum 5 ani

Trazni-v-ar capul...stati pe fundu' vostru,sa nu veniti si la Sp. TBC....
Raspunde

Cunoscător

Acum 5 ani

Oare cand ati aflat ce se - ntampla ?
Raspunde

ION

Acum 5 ani

subscriu cu tran, la spitalul cfr Sibiu se impune interventia DNA, e jale fratilor salariatii au ajuns toti sa-si faca controale medicale din cauza stresului pe care il suporta la locul de munca SE DELAPIDEAZA SUME ENORME DE BANI, D-NA CAMPEAN CE FACETI IN SPITALUL ASTA? RUSINE SI PARETI O CANDIDATA FARA NICI O PATA IN FATA SIBIENILOR? RUSINE SA VA FIE, SI SA RASPUNDETI PT. TOTI BANI LUATI DE LA ACEASTA INSTITUTIE, FARA SA FACETI NIMIC RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Pacientii sunt cobai pt medicamente fantoma, lumea moare arsa intr-un club, dezinfectantii sunt apa de ploaia in sectiile unde se opereaza oameni! , carnea din magazine se spala cu detergent, copii mor de Sindrom hemolitic-uremic fara sa ni se dea vreo cauza, vaccinarea se face si cu vaccin dubios si mai e si tinut in conditii improprii. In ce lume traim, oameni buni??? Ce trebuie sa se mai intample sa iesim in strada?! Ne ajunge la os si noi stam si nu facem nimic.
Raspunde

bietii oameni

Acum 5 ani

Pacat ca nu fac experimente pe cei carora le dau pensii de boala si concedii inventate. Iesea mai inetresant experimentul, sa induci un tratament experimental pe un avar, disperat dupa bani, functii si case :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus