Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

”Lucrul sub tensiune în România s-a născut la Sibiu”. Energeticieni din Europa se întâlnesc sub 400.000 de volți

”Lucrul sub tensiune în România s-a născut la Sibiu”. Energeticieni din Europa se întâlnesc sub 400.000 de volți

La 120 de ani de la punerea în funcțiune a primei centrale electrice din județ – cea de la Sadu, cea mai veche din România, încă în funcțiune - specialiștii în exploatarea instalațiilor energetice organizează cel de-al optulea simpozion internațional pe teme tehnice.

Simpozionul este organizat de specialiștii sibieni, timp de trei zile, începând de miercuri, 1 iunie. În ultima zi, vineri, sunt programate două demonstrații de lucru sub tensiune. Demonstrațiile vor fi organizate de specialiștii SMART Sibiu, în sub rețeaua de 400.000 de V din zona Dealului Dăii, în jurul orei 11:00 (stâlpul 11). ”Demonstrația de aici va avea ca scop eliminarea unor neconformități la linia de transport aerian. Tehnologia de lucru sub tensiune presupune efectuarea de reparații la instalațiile electrice fără scoaterea lor de sub tensiune și permite companiilor energetice să asigure mentenanța instalațiilor cu costuri reduse”, se arată într-un comunicat al organizatorilor Simpozionului Internațional de Lucru Sub Tensiune.

La întâlnirile simpozionului care au loc în sălile hotelului Continental Forum sunt invitați specialişti din unitățile de exploatare a instalațiilor energetice (producerea, transportul şi distribuția energiei electrice), furnizori de servicii, instituții de proiectare şi cercetare, instituții de învățământ superior și fabricanți de echipamente.

”Lucrul Sub Tensiune în România s-a născut la Sibiu. Aici s-a născut și aici se dezvoltă. Sibienii sunt cei care lucrează pe liniile de înaltă tensiune (până la 400.000 de Volți) fără să le scoată de sub tensiune, pentru a nu întrerupe ”curentul”. Și pentru că suntem în familia celor care fac această meserie bărbătească, îi invităm din când în când la noi pe cei care sunt interesați de acest domeniu. De aceea, am inventat un simpozion internațional, ajuns acum la a VIII-a ediție”, comunicat de presă
Foto: electrocem.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alin Craciunu

Acum 7 ani

Am facut si eu parte din aceasta echipa. Este ceva deosebit. Te simti supererou cand faci asta dar la ziua de salar iți dai seama ca esti un nimeni. Nu este platita munca aceasta.Nu stiu daca baietii castiga 2000 de ron.
Raspunde

aliasi

Acum 7 ani

acest lucru s-afacut mai mult demostrativ
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus