Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Alina Gorghiu crede că tehnocrația este o soluție temporară

Alina Gorghiu crede că tehnocrația este o soluție temporară

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu afirmă că punctul de vedere al consilierului prezidențial Laurențiu Ștefan cu privire la viitorul Guvern nu reprezintă și viziunea liberalilor și subliniază că tehnocrația este doar o soluție temporară, potrivit Agerpres.

"PNL este concentrat în acest an pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare. În urma acestor alegeri, ne dorim să administrăm cât mai bine și cât mai multe orașe ale României, iar în toamnă să formăm majoritatea parlamentară pentru desemnarea unui premier liberal. Analizele consilierului prezidențial reprezintă punctul său personal de vedere pe care îl respect, dar nu reprezintă și viziunea Partidului Național Liberal. Tehnocrația este doar o soluție temporară, viabilă doar pe termen scurt, pentru a asigura stabilitate într-un an electoral complicat", susține Gorghiu.

Fosta coaliție de stânga la putere în România reprezintă o șansă bună de forțe care să totalizeze voturi în alegerile parlamentare din decembrie, dar este puțin probabil să obțină suficient sprijin pentru a forma un guvern, a declarat, miercuri, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan. Cele două mari partide — social-democrații de stânga (PSD) și rivalii lor politici, liberalii centriști (PNL) — ar obține fiecare în jur de 32-35% din voturi, mai puțin de 50% pentru a propune un premier, consideră Laurențiu-Mihai Ștefan, consilierul pe politică internă al lui Klaus Iohannis, într-o declarație la Summitul pentru Investiții în Europa de Est, organizat de Reuters (Reuters Eastern Europe Investment Summit). Potrivit lui Ștefan, în condițiile în care niciun partid nu va câștiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

"Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar și de un tehnocrat... există încă multe semne de întrebare", a declarat Ștefan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Săndel

Acum 6 ani

Doamna Gorghiu, nici Dvs. nici cei de la PSD nu au om de premier, să fim serioși. Pentru ca România să aibă cât de cât șanse să se facă bine, trebuie lăsat Cioloș premier vreo 5 ani de acum încolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus