Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Două doamne

Două doamne

Două doamne respectabile se urcă în tomobilul meu galben ca oul de găină proaspăt. Una din ele mă abordează: - Ai ștampilă, dom'le ? – Am, cum să nu, zic eu... - Atunci hai să mergem, azi nu-ți mai dăm drumul, nu de alta dar acum, înainte de sărbători, taxi-urile îs cam scumpe la vedere... eu zic, bine doamnă, nicio problemă, dar zâmbeam fericit în sinea mea că am dat peste un asemenea chilipir. Cealaltă, ținu să completeze : - Nu dom'le, nu te gândi că te răpim sau te ducem undeva... suntem femei serioase… dar nici eu nu pot să tac și zic : - Păi io la asta m-am gândit când mi-ați spus! Încep să râdă cu un iz de complicitate, dar și de satisfacție că am pus botul.

Atmosfera e creata, așa că the yellow sumarine pământean înghite kilometri până la banca italiană, unde cucoanele (pardon, respectabilele doamne!), aveau treabă. -Ne aștepți aici, da ? - În regulă, sună răspunsul meu... oricum n-aveam de ales, așa că îmi aprind o țigară și încep să mai dezleg niște enigme din rebus Flacăra, preferatul meu. Minutele se scurgeau pe ceasul... de taxare iar eu radiam de fericire rugându-mă să mai zăbovească pe acolo. Cel mai rentabil... stai pe loc si primești bani. Staționarea asta, a durat cam treizeci de minute... – Gata, șefu, te-ai plictisit? – Nu, că am un rebus - zic eu... -Ce rebus dom'le, încearcă integramele să vezi ce bine te simți... - Mergem la BCR și ne așteptați, da? - Vă aștept, cum să nu, că dacă nu e de rău pentru mine... ce să o mai lungim... mai stau vreo douăzeci de minute și aici, apoi plecăm la moll unde mai staționez cam 40 de minute și le văd pe doamne venind încărcate de cumpărături. Deschid portbagajul și ca un băiat educat, le pun marfa cumpărată în așa fel încât sa încapă și să nu mai fie nevoie să o depoziteze prin mașină. – Gata, domnu', acum du-ne de unde ne-ai luat. ( am uitat sa precizez ca le-am luat de la o întreprindere privată). Ajuns la destinație, fomeile îmi cer bonul fiscal. Ceasul arata 118 lei. Eu scot bonul, pun ștampila, femeile își iau la revedere, mă întreabă ce indicativ am la mașină și-mi spun că pe mine mă vor solicita ori de câte ori au nevoie de un taxi. Le-am mulțumit politicos, dar știam că periuțe din astea țin doar până cobori din mașină.

Plec fericit spre cea mai apropiată stație... nu fac două sute de metri și mă apelează dispecera: - 88 recepție ! - recepție, zic eu... - unde ești? - mă îndrept spre piața Cluj... - întoarce-te înapoi, ai uitat să-ți iei banii de la cliente... dispecera râdea, vreo câțiva colegi la fel... 118 lei, bani cu care rămâi în mână decât dacă lucrezi vreo 16 ore pe zi. Ajungând la poarta întreprinderii, cobor din mașină și înspre mine venea... tot o femeie care făcea serviciul la poartă și-mi spune: - Sunteți șoferul de pe taxi? - Da, zic eu... - Dom'le, da tre' să fii tare îndrăgostit dacă ai uitat să iți iei banii... uite, numără-i, femeile mi i-au lăsat la poartă să ți-i dau… și plecă râzând spre căbănuța ei de tablă...

Prima mea reacție a fost să râd copios de mine și de prostia mea.. a doua a fost una de bucurie imensă, că totuși mai găsești și oameni de omenie, cu suflet mare chiar dacă viața e grea și pentru ei... respectul meu, doamnelor și Dumnezeu să vă fie alături!

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

unu

Acum 7 ani

Ole Baltes, mai pune mana pe gramatica aia, " bani cu care rămâi în mână DECAt dacă lucrezi vreo 16 ore pe zi", DOAR nu DECAT ! Se vede ca esti de la sud de Carpati !
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Din pacate pentru voi cei ce stiti DOAR sa puneti etichete, nu si pentru el, este mai ardelean DECAT toti la un loc, asta doar ca o mica dovada ca aveti capu-n colturi
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

Vai, vai. Ziarul asta devine tot mai dezastruos. " yellow sumarine pamantean", wtf? "Fomeile", intr-adevar foarte educat scribul. Cireasa de pe tort: "bani cu care rămâi în mână decât dacă lucrezi vreo 16 ore pe zi". Asa de curiozitate, Ole Baltes este vreun absolvent de jurnalism care isi cauta teme de presa deghizat ca taximetrist?
Raspunde

...

Acum 7 ani

"... bani cu care rămâi în mână decât dacă lucrezi..." Nenea, te rog nu ne mai obosi cu laturi de felul asta, vezi-ti de volanul matale, acolo ti-ai intalnit destinul.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna ! Daca bunica mea pana la venerabila varsta care o are a facut "numai decat" sex oral se chiama ca va muri fata mare ?
Raspunde

...

Acum 7 ani

Noi spunem "varsta PE care o are" si daca facea doar sex oral tu nu erai aici ca sa scrii prostii.
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

decat daca nu e bunica ta sau, e bunica ta si te-a facut decat cu sfantul duh...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Stimabile, te erijezi in detinatorul '' adevarului absolut" Daca '' noi spunem varsta PE...care'' nu inseamna ca in context nu este scris corect
Raspunde

...

Acum 7 ani

Da, si mai scriem "se cheama" nu "se chiama"' , avocatul paduchilor.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Paduche este cel ce nu intuieste mesajul subliminal si limbajul codificat, PE CARE il foloseste si Ole in toate articolele sale.
Raspunde

...

Acum 7 ani

Hai, pa!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...la doctor; ... - domn' doctor exista vreo legatura intre cur si ochi ? D - De ce ? ... - am primit un picior in cur de mi-au dat lacrimile. Doctorul se gandeste cateva clipe, apoi replica: D - Cred ca da.. .... contrariat : ....- ce legatura? D -am primit odata un pumn in ochi de m-am cacat pe mine !
Raspunde

Calin

Acum 7 ani

toti prostii se trezesc sa comenteze de la munca sau de acasa - ambele locuri de lenevire. In loc sa aprecieze articolul de multumire scris de taximetrist. Felicitari doamnelor pentru cinste si taximetristului pentru onestitate.
Raspunde

Tango cu cioc

Acum 7 ani

Ce sluga si de unde are bani sa tina un asemenea "ziar" online?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus