Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Faur Isaia, condus la gară după ce a făcut scandal la vizita lui Iohannis

Faur Isaia, condus la gară după ce a făcut scandal la vizita lui Iohannis

Bărbatul din Timișoara cunoscut pentru faptul că a abordat toți președinții României din perioada post-decembristă, Faur Isaia, a plecat spre casă, ieri, după incidentul din Piața Mare.

Timișoreanul a stat pe margine, în cordonul de privitori, în timp ce toată lumea aștepta sosirea lui Klaus Iohannis și a președintelui Germaniei, Joachim Gauck. Cu toate că este cunoscut ca o persoană care intervine în preajma președinților, agenții de securitate nu au părut să-l monitorizeze nicio clipă.

Când a văzut că președintele României iese din mașină și se îndreaptă spre primarul Sibiului, Astrid Fodor, pentru primirea oficială, Isaia a sărit din mulțime și a mers direct spre șeful statului. A ajuns la aproximativ 3 metri de Klaus Iohannis, strigând din răsputeri "Domnule președinte!". A fost oprit de agenți SPP, ajutați de agenți de la Poliția Locală. După ce a schimbat câteva vorbe cu Astrid Fodor, Klaus Iohannis s-a întors spre Faur Isaia, a venit către el și i-a preluat memoriul.

După ce a președintele a intrat în clădirea Primăriei, Faur Isaia s-a liniștit, brusc. A discutat calm cu forțele de ordine, care au încercat să-l legitimeze. Pentru că acesta a declarat că nu are actele la el, a fost condus la secția 1 de Poliție. A fost interogat, iar timișoreanul a cooperat și a răspuns întrebărilor polițiștilor. După ce l-au identificat, polițiștii, împreună cu agenții SPP, au stabilit că nu există nicio prevedere pentru care acesta să fie sancționat. Forțele de ordine l-au condus, apoi, pe Faur Isaia, în Gara CFR din Sibiu, de unde bărbatul a luat trenul înapoi spre casă.

Faur Isaia este cel care în 2000, trecând de cordoanele oamenilor de ordine, a ajuns în preajma fostului președinte Emil Constantinescu, aruncându-i acestuia cerneală pe față, arată Agerpres.

În 2001, el i-a dat o scrisoare președintelui României de la acea dată, Ion Iliescu, cu ocazia vizitei pe care acesta a efectuat-o în județul Arad. Isaia i-a cerut atunci lui Iliescu și o audiență la Palatul Cotroceni.

În 2007, el a fost oprit, pe Dealul Patriarhiei, de jandarmi și polițiști în timp ce încerca să intre în perimetrul rezervat demnitarilor și să se apropie de președintele de la acea dată, Traian Băsescu. Faur Isaia a explicat că voia să-i transmită lui Băsescu mai multe scrisori cu sesizări.

Citește si

http://www.turnulsfatului.ro/2016/06/21/video-presedintii-germaniei-si-romaniei-in-sibiu-primul-incident/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

lb

Acum 7 ani

jegurile alea de politisti, de jandarmi si de sepepisti te amendeaza pentru tulburarea linistii si pentru orice altceva doar daca nu e presa acolo sau daca nu filmezi. este o obligatie cetateneasca sa filmam tot timpul jegurile astea pentru a nu face abuzuri impotriva semenilor
Raspunde

Cozmean Niculae

Acum 7 ani

Dar despre ce sesizare este vorba?Poate ca omul nu este nebun.Poate ca sesizarea,petitia este una pertinenta si de luat in seama.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus