Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Companiile de transport din Sibiu fac front comun împotriva ”rechinilor”, ”piraților” și a ”microbuzelor de ocazie”

Companiile de transport din Sibiu fac front comun împotriva ”rechinilor”, ”piraților” și a ”microbuzelor de ocazie”

Conducerea companiei de transport internațional de persoane Reiseburo Kessler Sibiu a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că a demarat discuții cu reprezentanții celorlalte companii de transport pentru a lua atitudine împotriva transportatorilor ilegali.

Conform unor estimări neoficiale, transportul ilegal de persoane, pe rute interne și internaționale, se ridică la aproximativ 50 la sută din totalul pasagerilor. Majoritatea sunt firme mici, care fac curse regulate cu microbuze vechi, fără licență.

”În ultima vreme problema transportatorilor pirat, fără licență, a luat amploare. Din punctul nostru de vedere este o crimă cu premeditare să trimiți microbuze și autocare cu 30 de locuri în Germania sau Italia cu un singur șofer. Un singur șofer ajunge să conducă 4-5000 de kilometri. Noi, ca transportatori autorizați, dar și alte firme serioase de pe piață, avem câte trei șoferi la o cursă și fiecare conduce maxim patru ore și jumătate”, a declarat Paul Lazăr, administratorul companiei sibiene Reiseburo Kessler.
Estimările specialiștilor în domeniu arată că o firmă ilegală ar rămâne cu aproape o mie de euro în urma unei curse în Germania, punând pe prim plan profitul fără a lua în seamă siguranța pasagerilor. Prețurile biletelor sunt la jumătate față de cele ale marilor companii, însă și riscurile sunt pe măsură.
”Au fost și cu siguranță vor mai fi accidente. Noi nu avem mașină mai veche de trei ani, ei merg cu microbuze vechi de 15 ani, într-o stare tehnică foarte proastă. Sunt din ce în ce mai vizibili și au tupeu tot mai mare pentru că nimeni nu le face nimic. Noi am plătit 5600 de lei RCA pentru șase luni la o mașină, ei nu plătesc nimic. La vamă spun că au pe unchiul și pe verișorul în mașină, nu-i interesează să plătească taxe și impozite. Pe noi ne-au întors din drum pentru că nu am avut o ștampilă pusă pe undeva sau pe vreo copie nu scria că e conformă cu originalul. Pe ei nu-i întrebă nimeni nimic”, a mai declarat Paul Lazăr.
Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier este instituția arătată cu degetul.
”Noi am identificat cinci astfel de firme numai în zona Sibiului. Prin luna martie am făcut sesizare și la ISCTR. Suntem în iunie și n-am văzut nici un răspuns. Cunosc foarte bine problema și spun că fac controale”, au mai declarat reprezentanții companiei citate.
Reprezentanții Kessler spun că au luat legătura cu conducerile altor companii în domeniu, atât din Sibiu cât și pe plan național, precum Laur, Eurolines, Atlassib sau Pletl și în perioada următoare o pune bazele unei asociații a transportatorilor care să lupte împotriva firmelor ilegale.
”Majoritatea merg pe premisa că fac zece curse și îi prinde o dată, iar amenda e mică”, concluzionează Paul Lazăr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

lb

Acum 7 ani

niciunui **** nu-i place concurenta. *** astea nu vor sa dea faliment. nu vor sa lase piata sa dea castigatorii. *** astea vor sa puna mana pe stat sa il oblige sa omoare concurenta. ca sa ramana ei scursurile. sa nu fie simplu si ieftin, sa fie scump. ca sa traiasca bine ei ****
Raspunde

Codrut

Acum 7 ani

Bine punctat.In loc sa faca ceva sa vina cu servicii mai bune sa atrag oamenii ei se vaita de capra vecinului.Asta da manager.Fiecare om e liber sa aleaga .Daca eu vreau microbuz cu un sofer cu asta ma duc.
Raspunde

Fram Fram

Acum 7 ani

Să mai comentez ceva despre nivelul scăzut de inteligență al cititorilor TS? Citiți cele două comentarii dinaintea mea și vă edificați. Turnule, poate ar fi o idee bună să scrii niște editoriale cu rol educativ pentru cititorii tăi. Și ai putea începe despre importanța respectării legii sau despre consecințele încălcării ei. Simt că e nevoie.
Raspunde

Codrut

Acum 7 ani

Bai baiete Fram Fram >Sunt Inginer Cu studii superioare nu sunt analfabet.Probabil sunt mai inteligent ca tine.Spun ce vreau cand vreau unde vreau.PuncT>Ma auzi /Ham Ham
Raspunde

Codrut

Acum 7 ani

Ca sa intelegi cat de inteligent esti :-) Nu mi se pare normal sa cer statului sa omoare concurenta!Daca nu esti instare sa o rentabilizezi, pune obloanele nu mai gasi scuze!!!Scuzeeee Ham-ham
Raspunde

EU SIBIAN

Acum 7 ani

Cine mai foloseste microbuzul si autocarele firmelor de transport in zone unde exista aeroport si curse directe din SIbiu ... .Problema lor , a acestor transportatori ,este ca incet incet din Sibiu se zboara tot mai mult spre destinatii unde pe vremuri se putea ajunge cu autocarul intr-un timp mult mai mult .Numai timpul petrecut pe scun in autocar cit iti ia ! Doar la timpul economist trebuie sa te gindesti .Un zbor dureaza max 2.5 ore .Cu atocarul cit? Cu microbuzul cit ? Dar cei ce prefera mijlocele terestre vor sa bage la cala bagaj cit mai mult .Atunci fiecare prefera in functie de interes.Dar tot mai bun si mai sigur este pe calea aerului. Dar aceasta actiune a celui de la Reiseburo Kessler Sibiu , in opinia mea este ca deja simnte cum i se duce clientela si a gasit in acesteasa zice firme pirat cauza scaderii clientelei. Poate si aia dar fiecare alege cu ce si cu cine sa mearga . Dar tat mai ghinei zborul.!!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Cine folosește microbuzul când există avion?! Cine n-are bani ca tine!
Raspunde

emi

Acum 7 ani

Daca lucrezi legal si dai calitate costa. Iar omul cauta gratis daca se poate. Risc si confort nu este in cultura romanului
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna ! Onorabila redactie , nici-o cenzura la astfel de limbaj ? Sau eveti dubla masura?
Raspunde

Vasile G

Acum 7 ani

S-a ales praful de firma Kessler!!..Acum 10ani cand veneam din Germania toata lumea mulțumită, acum sufletul...ce minciuni au in ei ca au autocare noi si ele sunt praf...soferii mereu se plang de salarii ca nu si au primit banii de luni bune!
Raspunde

Clothilde

Acum 7 ani

Firma Kessler apartine brunetului psd-ist cioaba si din acest motiv nu am sa mai folosesc serviciile lor niciodata
Raspunde

jan

Acum 7 ani

mai bine uita-te in oglinda....
Raspunde

-

Acum 7 ani

femeia in alb e ceva care va urmareste fantomatic comentariile?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus