Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul acesta este plin de evenimente în Sibiu. Concurs de sanie în mijlocul verii, festival dedicat gastronomiei maghiare, filme, sunt doar câteva dintre evenimentele care conturează sfârșitul de săptămână.

Vineri, 1 iulie De la ora 12.00, la Redal Events va începe ce de-a opta ediție a „Transilvania Tattoo Expo”, la care vor participa peste 80 de tatuatori din România, dar și de peste hotare. Evenimentul are loc până duminică, 3 iulie.

Pe Aerodromul Măgura din Cisnădie, continuă până duminică festivalul Airfield.

La Cinema Arta vor rula următoarele filme: "În căutarea lui Dory" – 3D de la ora 14.00, iar sâmbătă și duminică de la orele 12.00 și 14.00. Filmul "Ziua Independenței: Renașterea – 3D" va rula de la ora 16.00, urmând ca de la ora 18.30 să fie proiectat filmul "Agenti aproape secreți". Seara, de la 21.00, rulează "Trăind printre demoni 2", film nerecomandat copiilor sub 15 ani.

De la ora 18.00 va începe „Zilele Hungarikum”, un festival dedicat valorilor culturale maghiare. Festivalul va începe cu o expoziție foto, „Gastronomie maghiară, poze din Szolnok şi Sibiu” și va avea loc în Turnul Sfatului.

De la ora 19.00, la Filarmonica de Stat va avea loc deschiderea oficială a festivalului „Zile Hungarikum” și va avea loc un spectacol de dansuri susținut de cei de la „Şcoala de Arte Magiszter” din Szolnok.

Tot de la ora 19.00, la Fabrica de Cultură se va juca spectacolul „Faust”. Spectacolul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 16 ani, iar prețul unui bilet este de 40 lei, respectiv 25 de lei.

Sâmbătă, 2 iulie În Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, între orele 08:00 – 16:00 se va desfășura concursul de gătit gulyás la ceaun. Invitat de onoare este domnul Sándor Csányi, directorul celui mai festival internaţional de gătit gulyás din Europa.

De la ora 10.00 și 12.00, la Teatrul Gong va avea loc „Atelierul de creat povești”, coordonat de Diana Ribana. Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani.

La Arena Platoș va avea loc un concurs de sanie în mijlocul verii. Astfel, temerarii cu dor de iarnă și cu poftă de adrenalină se pot întrece într-un concurs de sanie ce se anunță tare spectaculos. Programul zilei de concurs începe cu înscrieri și antrenamente, programate între orele 10 și 12. La ora 12 vor avea loc antrenamentele oficiale, în care concurenții se vor putea acomoda cu sania, cu sistemul de frânare și vor studia traseul de concurs după care la ora 13 va începe competiția propriu-zisă. Concursul este structurat pe două categorii de vârstă, 7-14 ani și peste 14 ani.

De la ora 16.00, la Cercul Militar va începe Festivalul Naţional Coral „Timotei Popovici, iar ediţia din acest an îşi propune promovarea creaţiei muzicale a lui Timotei Popovici şi pe plan european, prin participarea Corului „Halka” din Kozlowa Gora (Polonia).

De la ora 18.00, la Teatrul Gong va fi pus în scenă spectacolul „Puiul de lebădă”, o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebadă, clocit de către o raţă.

De la 19.00, la Fabrica de Cultură va avea loc spectacolul „Faust”. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani. De la ora 20.00, în Piața Mare va avea loc „Gală de operă, Omagiu VIRGINIA ZEANI” a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu și Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, dirijată de Tiberiu Soare. Intrarea este liberă.

Duminică, 3 iulie Începând cu ora 09.00, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului vor avea loc diverse evenimente gastronomice, ateliere meșteșugărești, degustări, toate făcând parte din cadrul festivalului „Zilele Hungarikum”.

De la ora 13.00, tot în Muzeul Astra va avea loc o prezentare gastronomic susținută de Sándor Csányi, directorul celui mai festival internaţional de gătit gulyás din Europa.

La Teatrul Gong, de la ora 11.00 va fi spusă din nou povestea „Puiul de lebădă”, o o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebadă, clocit de către o raţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus