Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Patru milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public pe opt străzi

Patru milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public pe opt străzi

Forul legislativ local a adoptat în ultima ședință studiile de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului public pe opt străzi ale Sibiului.

Șase dintre aceste străzi sunt în cartierul Ștrand: Maramureșului, Vasile Cârlova, Ștrandului, Doljului, Bihorului și Gorjului. Lucrările necesare la iluminatul aferent acestor străzi sunt estimate la o valoare de 2,4 milioane de lei, inclusiv TVA, și presupun amplasarea de stâlpi de beton, de stâlpi de metal de tip lampadar în zona spațiilor verzi, rețele subterane, racorduri și alte echipamente.

Pentru Aleea Șelimbăr, paralelă în mare parte cu strada Rahovei, lucrările de modernizare a iluminatului public au fost estimate prin studiul de fezabilitate la peste 1,5 milioane de lei (cu tot cu TVA). În mare, presupun aceleași tipuri de lucrări ca și în cazul modernizării iluminatului în cartierul Ștrand.

În fine, consilierii locali au adoptat și studiul de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului pe strada Colinei (cartierul Tilișca), lucrare estimată la mai puțin de 50.000 de lei.

Potrivit studiilor de fezabilitate adoptate, corpurile de iluminat sunt cele ”clasice”, cu ”lămpi vapori sodiu”, cu o putere de 250W.
Valorile finale ale acestor lucrări vor fi stabilite în urma procedurilor de atribuire publică pe care le va lansa Primăria Sibiu. Cel mai probabil, aceste lucrări vor fi programate pentru anul viitor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus