Miercuri,
04.08.2021
Ploi Scurte
Acum
20°C

Silvia Macrea a primit Diploma de Excelență pentru promovarea culturii tradiționale

Silvia Macrea a primit Diploma de Excelență pentru promovarea culturii tradiționale

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, i-a decernat Silviei Macrea, coregraf și manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, o Diplomă de Excelență, în semn de recunoaștere a eforturilor pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale române.

„Acordăm această diplomă unui om care face ca tradițiile românești să fie cunoscute nu doar în țară, ci și peste hotare, unui om pe care cu toții îl prețuim și căruia îi mulțumim pentru tot ceea ce face pentru tradițiile noastre și pentru noi, românii. Decernarea acestei distincții este un gest simbolic, în care se regăsește toată prețuirea pe care noi o avem pentru Silvia Macrea”, a spus Daniela Cîmpean.

Silvia Macrea apreciază această diplomă și spune că asta înseamnă că munca sa în domeniul promovării culturii tradiționale e apreciată.

„O să încerc în continuare să promovez cu succes folclorul, tradiția și cultura, pentru a menține județul Sibiu la același nivel cultural ca și până acum. Orice apreciere pozitivă te onorează, orice vorbă bună contează, iar aplauzele oamenilor sunt importante, pentru că eu numai la oameni mă gândesc. Eu chiar mă mândresc când văd că oamenii se bucură, că vor să vină la spectacole folclorice și, încerc astfel să atrag cât mai mulți tineri spre folclor, tradiție, spre costumul popular, pentru că asta e, până la urmă, identitatea noastră. Contează foarte mult pentru mine că am primit această diplomă pe scena de la Gura Râului, pentru că e locul de unde a pornit ideea Junilor Sibiului și acolo mă simt ca acasă. Acolo simt că toată lumea trăiește prin tradiție și consider că acestă diplomă o merită de fapt, întreg colectivul artistic al Ansamblului Junii Sibiului”.

Evenimentul a avut loc duminică, 3 iulie 2016, în cadrul Festivalului „Bujorul de Munte” de la Gura Râului.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus