Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Filmul "Google și creierul mondial", proiectat la Astra Film Cinema

Filmul

Cum se îndreaptă gigantul Google către un monopol amenințător asupra informației? Cum încalcă planurile ambițioase ale gigantului Google drepturile de autor? La aceste întrebări încearcă să răspundă filmul "Google şi creierul mondial", în regia lui Ben Lewis, care oferă o incursiune în culisele celei mai puternice corporații din mediul online.

Filmul spune povestea celui mai grandios proiect conceput vreodată în mediul online – Google Books, cu dilemele și pericolele lui. În 2002, Google Inc. a început să scaneze milioane de cărţi cu intenţia de a crea o bibliotecă virtuală gigantică care să conţină absolut toate cărţile din lume. Dar peste jumătate din cărţile scanate erau protejate de legea drepturilor de autor, iar scriitori din întreaga lume au lansat o campanie pentru a opri proiectul, iar aceasta a culminat, în 2011, cu un proces într-un tribunal din New York. Cei de la Google afirmă că scopul proiectului este cel de a crea o formă superioară de inteligenţă, anticipată de H.G. Wells în eseul său din 1937 „Brain World”, însă scepticii cred că, de fapt, intenţiile sunt altele. ”Faptul că Google tinde să dețină un monopol asupra tuturor acestor date, trebuie să ne pună pe gânduri. Informația înseamnă putere, iar puterea se poate transforma într-un pericol pentru noi toți” – Ben Lewis.

Filmul va fi proiectat joi, 14 iulie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema. Biletele vor fi puse în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției, iar prețul unui bilet este de 6 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus