Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
6°C

Micile afaceri din Sibiu. Student + idei + fonduri europene = distracție și aventură

Micile afaceri din Sibiu. Student + idei + fonduri europene = distracție și aventură

Are 22 de ani, e student în anul patru la Inginerie, iar anul trecut a decis să pună pe picioare o mică afacere în Sibiu. Paul Găvozdea este un tânăr sibian care a decis să profite de pasiunea sa pentru sport pentru a-și deschide propria afacere: Fun Adventure.

Pentru că e student și nu își putea permite să facă o astfel de investiție a accesat fonduri europene și, încet-încet, afacerea lui a început să prindă contur. Ideea Fun Adventure Sibiu s-a născut din pasiunea sa pentru sporturile extreme, dar și pentru activitățile recreative și își dorește să-i poată orienta pe cei de vârsta lui, dar și pe cei mai mari să aibă și alte activități. „Prin această afacere vreau să le propun oamenilor o altă variantă pentru distracție și de petrecere a timpului liber. Ne adresăm celor care vor să aibă parte de distracție, relaxare și le oferim activități diverse pentru timpul lor liber. Vreau să aduc în Sibiu sportul extrem și îmi doresc cât mai multă lume să fie atrasă de această latură”, spune Paul.

13652657_1114485431956270_1908487714_n

Kaiaking, enduro, zbor cu avionul și parapanta, tir cu arcul sau înot, plimbări cu bicicletele sunt doar câteva dintre activitățile pe care tânărul le propune pentru timpul liber. „Avem și cursuri de schi, echitație sau snowboard. De asemenea, avem și triciclete electrice, pentru că noi am gândit toate aceste activități, astfel încât să se potrivească cât mai multor oameni. Am avut chiar un domn de 81 de ani care s-a dat pe aceste triciclete și a fost foarte încântat, iar noi asta ne propunem, să ne adresăm oamenilor de toate vârstele. Pe viitor vreau să concep și niște tururi la nivelul Sibiului pe tricicletele acestea așa cum se organizează în marile orașe europene”, mai spune tânărul.

25.000 de euro

Firma a fost înființată în iunie 2015 înainte de semnarea acordului de finanțare europeană, urmând ca proiectul să se deruleze pe parcursul a trei ani. Achizițiile pe care le-a făcut s-au realizat cu ajutorul banilor pe care i-a primit: aproximativ 98% reprezintă cofinanțarea nerambursabilă. „Valoarea proiectului se ridică undeva la 25.000 de euro, este un proiect înscris la start-up-uri, unde o asociație a investit, iar eu am fost beneficiar în cadrul proiectului lor. Aceștia au acumulat fonduri europene, iar apoi asociația respectivă a împărțit banii la 40 de idei de afaceri din toată țara”.

13043404_1605207456470892_5147271726561267045_n

Cu banii primiți acesta a reușit să cumpere zece triciciclete electrice, șase mountain-bike-uri și două biciclete în tandem, zece arcuri, dar și trotinete pentru copii. „Până în acest moment e suficient cât avem, pentru că totul trebuie foarte bine organizat, iar eu cu celălalt băiat care se ocupă de mentenanță trebuie să facem totul”.

13450783_1635432656781705_1822848438884011599_n

Prețurile

Prețurile pentru oricare dintre activități variază în funcție de numărul persoanelor. „Dacă cineva strânge un grup de minim cinci persoane pentru kayaking în acea zi se va da gratis, la triciclete electrice o jumătate de oră costă 20 de lei, iar pentru cei care aleg o oră aplicăm o reducere, prețul fiind de 35 de lei. Pentru tururile organizate cu turiști externi încă nu am gândit prețurile, pentru că ne dorim să colaborăm cu ghizii din Sibiu în acest caz. Idei avem, dar trebuie să fie deschiși la lucruri noi și sibienii”.

13062267_1605209589804012_3600493221825835656_n

Pe viitor, Paul își dorește să atragă spre acest gen de activități cât mai mulți copii, iar pentru asta vor merge și prin școli pentru a propune astfel de activități. „Ne dorim să mergem și în școli pentru a face tot felul de activități, pentru că cerință ar fi și în Sibiu, deși mai există persoane care se ocupă de asta, nu au atât de multe activități ca noi. O altă idee de a mea e aceea de a pune în magazinele mari tricicletele electrice, pentru a fi puse la dispoziția persoanelor cu dizabilități pe perioada cumpărăturilor. Eu sper să avem cât mai multe proiecte care să vină în beneficiul oamenilor, pentru că asta îmi doresc cel mai mult”, spune tânărul.

Cu toate că e mult de muncă, Paul Găvozdea e optimist că va reuși, mai ales că se bazează pe sprijinul necondiționat al părinților lui. „Majoritatea mi-au spus că nu voi putea accesa aceste fonduri, iar alții mi-au spus că voi avea parte de mult stres dacă voi reuși, dar uite că am reușit. Părinții m-au sprijinit cel mai mult. Prietenii au fost mai reticenți în această privință, dar eu cred că dacă planul tău de afaceri este bun și tu crezi în afacerea ta vei reuși”.

Site http://fun-adventure.ro/ Facebook https://www.facebook.com/distractie.siaventura

Comentarii

5 comentarii

Ana

Acum 5 ani

Bafta multa!
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Paul, succes si bafta! Am o sugestie: pe Facebook fie iti faci pagina, fie activezi optiunea de Follow pe profil. Chiar nu am chef sa cer prietenii la persoane pe care nu le cunosc :) Plus ca o sa ajungi la limita de 5000 de prieteni si va trebui sa migrezi apoi spre pagina.
Raspunde

Esus

Acum 5 ani

Fara enduro in paduri, va rog. Haideti sa nu ne batem joc de ce avem mai valoros.
Raspunde

Mircea angajat selimbar

Acum 5 ani

azi este greva la Primaria Selimbar. Este un subiect bun de presa. Vedeti care e motivul grevei .
Raspunde

Aly

Acum 5 ani

Tot mai bine...tineretu ridica stacheta...felicitari si mai exista ...aventura ...in jungla afacerilor....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus