Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

În afara sistemului

 

Știu cine este primarul, pentru că au auzit vorbindu-se de alegeri prin familie, pe la părinți. Nu citesc presa, nu se uită la știri sau la dezbateri, pentru că nu îi interesează. Sunt tineri, dar trecuți de 30 de ani, iar cercul lor este relativ închis pentru tot ceea ce înseamnă ”subiecte calde” ale momentului. Pe paginile lor de Facebook (asta pentru cei care au cont pe astfel de rețele de socializare) mai nimeni ”nu dă share sau like” la știri ale momentului, cu atât mai puțin unora de genul ”nu o să îți vină să crezi dacă nu citești asta”. Își fac concediile în străinătate, acolo unde au și multe contacte profesionale, prin urmare știu foarte bine care este, în general, pulsul și obiceiurile ”lumii civilizate”. Dar nu ratează nici excursii prin țară, căci sunt multe de văzut și aici.

La fel ca numele primarului, au auzit doar în treacăt de plagiatul lui Ponta, habar nu au sau nici nu îi interesează de dosarul Maricuța, nici ce modificări au fost aduse Codului Penal, nici ce planuri are stânga sau dreapta politică. Sunt imuni la orice personaj sau mesaj politic.

Au, însă, putere de muncă și pricepere, prin urmare ocupă posturi bine plătite care le oferă o lejeritate a vieții cotidiene. Nu simt nicio obligație față de ceea ce înseamnă Statul Român (în sensul participării la viața politică), dar nici nu fac parte din categoria celor care deranjează lucrurile, dimpotrivă. Sunt ecologiști, fac sport cât de des pot, merg pe bicicletă, își cresc copiii în acest spirit. Se implică în campanii, majoritatea sociale și ”deștepte”. Strâng bani pentru diferite obiective, iar ceea ce își pun în cap de cele mai multe ori rezolvă.

Sunt o resursă extrem de valoroasă, printre cele mai valoroase resurse umane care încă mai trăiesc în România. Dar trăiesc, cumva, în afara sistemului. Nu pot fi folosiți pentru posturi în administrația locală sau centrală, la fel cum sunt imuni și la campaniile de manipulare.

Sunt tinerii care dovedesc că se poate trăi în tihnă și în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1668

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Mghi-am dat sama uai Niniele ca t-ar plasia ca grupul la cari fasi referire sa hie asosiat cu piersoana ta.. Nuooi duooi am avut uocazaia sa ni cunoaștem la un "club di dezbatirie" la cari am adierat imprieuna, iar apuoi l-am abanduonat. Tolieranta ierea unul dintre idialuri, izvuorat din triei prinsipii pi care din anumite cuonsidirente nu lie vuoi ienumiera acilia.Io piersonal, am gasat acuola-sa o totala discrepanta întrie "dieclaratai" si fapti, iegzact ca-n viata riala. Aiasta ar putea hi o iecsplicataie pintru siele insierati di tini in articuol...N-o lua in numi di rău , ca di la suora la frati...
Raspunde

Tehnocratul

Acum 7 ani

Exact "publicul tinta" al fituicii TurnulSfatului. Cu aere de vedeta, prost informat, manipulabil si infantil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus