Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Avocat: Viceguvernatorul Bogdan Olteanu îşi dă luni demisia

Avocat: Viceguvernatorul Bogdan Olteanu îşi dă luni demisia

Avocatul lui Bogdan Olteanu a anunţat că acesta îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator al BNR, pentru persoanele onorabile şi cinstite care lucrează la BNR şi pentru că imaginea instituţiei “nu merită târâtă în această poveste”.

Avocatul Florin Durgheu a spus să Bogdan Olteanu nu a cerut şi nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vîntu, acesta fiind “consternat” de acuzaţiile DNA, relatează News.ro

“Luni, domnul Olteanu îşi va da demisia din functia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile si cinstite care lucrează acolo şi pentru că imaginea acestei instituţii nu merită târâtă în această poveste”, a declarat avocatul, după judecarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a propunerii procurorilor anticorupţie de arestare preventive a lui Bogdan Olteanu, instanţa urmând să dea o decizie.

Viceguvernatorul BNR a fost reţinut şi este acuzat de DNA că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Olteanu era preşedinte al Camerei Deputaţilor când ar fi comis fapta de trafic de influenţă, repectiv în iulie - noiembrie 2008.

Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns la Bogdan Olteanu printr-un intermediar, la sediul unui partid politic, susţin procurorii.

DNA a anunţat că se fac acte de urmărire penală în această cauză şi faţă de alte persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Banca Naţională a României (BNR) a reacţionat, vineri dimineaţă, la reţinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, precizând că acţiunea DNA nu afectează activitatea băncii centrale, iar atribuţiile viceguvernatorului urmează să fie preluate de către ceilalţi membri ai conducerii executive a BNR. Statutul BNR prevede că un membru al conducerii instituţiei poate fi schimbat din funcţie doar de către Parlament.

Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009, potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Băncii Naţionale.

În perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Bogdan Olteanu a fost membru PNL din 1991, ocupând mai multe funcţii la organizaţia de tineret, până la cea de preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, între 1998-2000. În noiembrie 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr.

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

Sa speram ca di "tiama" siestei rasunatoarii dimisii a unuia dintri "spiesialistii" finansiari ai Romaniei, chiata valutar nu sa va cutriemura, nevoiți hind astfel sa-l adusem indarapt. Puniem ramasag ca dac nu-l "ascundi" justitaia pana-n toamna , sa va riegasa pi listili ALDE ?
Raspunde

dancp

Acum 5 ani

astai sibianul pretin cu comanita vama
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus