Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu

Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu

Instanţa supremă a decis ca Bogdan Olteanu să stea în arest la domiciliu, respingând cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, informează News.ro

În urma deciziei de vineri a instanţei, Bogdan Olteanu va fi scos din Arestul Poliţiei Capitalei, unde este din noaptea de joi spre vineri, când a fost reţinut pentru 24 de ore, şi dus la locuinţa sa, unde va sta în arest, având mai multe interdicţii pe care trebuie să le respecte.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi contestată atât de procurorii DNA, care vor ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, pentru trafic de influenţă, cât şi de viceguvernatorul BNR, care respinge acuzaţiile procurorilor şi vrea să fie cercetat în libertate.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat vineri, după judecarea cererii de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR, că acesta a negat în faţa instanţei orice acuzaţie, arătând că nu a cerut şi nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vîntu. Olteanu a spus că s-a dus în Delta Dunării să discute cu Vîntu pentru că acesta era netransportabil, dar a susţinut că s-a întâlnit cu omul de afaceri aşa cum s-a văzut cu mulţi alţi oameni din media.

Avocatul a mai spus că Bogdan Olteranu îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile şi cinstite care lucrează la BNR şi pentru că imaginea instituţiei “nu merită târâtă în această poveste”.

Procurorii DNA l-au audiat şi pe Liviu Mihaiu în dosarul în care l-au pus sub acuzare pe Bogdan Olteanu.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

foto News.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

.....Se poate apuca de Prefața. Poate-l ajuta si Manequin cu o părere... Si poate si Alinuca.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus