Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Sibienii au restanțe către bănci de 657 milioane de lei. Suntem pe locul 3 în țară

Sibienii au restanțe către bănci de 657 milioane de lei. Suntem pe locul 3 în țară

O analiză a restanțelor populației către bănci, realizată de Adevărul Financiar, arată că județul Sibiu se află în top trei la datorii, cu sume ce depășesc 650 de milioane de lei.

Valoarea restanţelor la împrumuturile luate de la bănci de persoane fizice şi firme au scăzut în prima jumătate a acestui an cu peste 23%, până la echivalentul a 16 miliarde de lei (3,55 miliarde de euro), după ce în 2015 s-a mai consemnat o scădere de 15,%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Chiar dacă restanţele la creditele contractate de populaţie şi firme au scăzut semnificativ în prima jumătate a acestui an, ponderea sumelor restante în totalul împrumuturilor luate depăşeşte 13% în judeţele Vâlcea, Giurgiu şi Sibiu.

”În ciuda faptului că restanţele din Sibiu au scăzut în primele şase luni din acest an cu aproape 15%, judeţul ocupă locul al treilea în topul restanţierilor. Restanţele cumulate de populaţia şi firmele din Sibiu se ridică la echivalentul a 657 de milioane de lei şi ocupă 14% din totalul finanţărilor acordate. Aici, rata şomajului era în mai de 3,64%, cu mult sub media naţională”, scrie Adevărul Financiar.
În judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Olt, valoarea restanţelor la creditele contractate de populaţie şi firme nu depăşeşte 5% din totalul finanţărilor. De fapt, în aceste judeţe sunt cei mai buni-platnici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, mie personal, acest studiu îmi creeaza o mare dilema: in Sibiu sunt prea mulți vâlceni ori la Vâlcea sunt prea multi sibieni ? Dvs. care considerați ca ar fi cauza apariției ambelor județe, in topul restanțierilor către bănci ?
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

In Valcea si in Sibiu sunt prea multi valceni!
Raspunde

job

Acum 7 ani

pai asta este incompetenta ofertei locurilor de munca sa isi poata plati omul darile!
Raspunde

Cisnadian

Acum 7 ani

Stiu personal o grămada de sibieni care au luat credite grase si au plecat pe dincolo iar ratele nu le-au mai plătit. Unii și-au trecut proprietățile pe numele altora si au tăiati direct in Deutschland iar ratele la banca i le va plati probabil stra stra nepoții deci nu contează ce esti vâlcean, oltean, sibian, țiganosas (alias unii care au ajuns primari si sunt sași din fundu aurii) daca esti ne-am prost degeaba esti născut crescut in inima tării
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus