Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO, VIDEO: Diplomatic solution. Alături de 2700 de militari, zeci de generali și un președinte

FOTO, VIDEO: Diplomatic solution. Alături de 2700 de militari, zeci de generali și un președinte

Un tanc Abrams pe un câmp. Pe țeava tunului scrie simplu: ”Diplomatic solution”. Umorul negru al militarilor e însă confirmat aproape zilnic la știrile externe.

Mult mai aproape de noi, în județul vecin – Brașov se desfășoară săptămâna aceasta un exercițiu militar care a adunat militari din țări NATO – ne-NATO care au studiat aplicat, pe teren, felul cum se poate realiza o reacție rapidă.

IMAG2831

Astăzi a fost ziua ”distinșilor vizitatori”, iar cel mai important a fost președintele României, Klaus Iohannis. Alături de el a participat la eveniment ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. „Acest exerciţiu militar de la Cincu este primul după summitul de la Varşovia şi anunţă un program intens pentru anul 2017. Parteneriatul dintre România, SUA şi forţele NATO este unul dintre pilonii politicii externe şi de securitate ai ţării noastre. Acest exerciţiu este o expresie a consolidării relaţiilor între partenerii NATO şi totodată punerea în practică a misiunii NATO , aceea de securitate prin cooperare. România este un partener credibil în ceea ce priveşte securitatea în regiune şi ne dorim ca pe viitor să găzduim exerciţii militare şi mai complexe“, a declarat  preşedintele Iohannis la sfârșitul exercițiilor.

IMAG2820

Peste 2.700 de militari din cinci ţări membre ale NATO (Bulgaria, Canada, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii) şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) participă până în 7 august, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian -16, ce se desfăşoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

Exerciţiul planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est se desfăşoară în patru etape - exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.

IMAG2829

Peste 900 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa”, împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă. Militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

https://youtu.be/N_3hqnI1AVY

SABER GUARDIAN-16 este un exerciţiu multinaţional, bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea şi evaluarea acţiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forţele statelor membre ale NATO, precum şi promovarea cooperării regionale cu ţările din zona Mării Negre, îndeplinind cerinţele de standardizare ale Alianţei.

IMAG2837 IMAG2842 IMAG2847 IMAG2845 IMAG2811

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Napoleon se rasuceste in mormint de invidie cu amarita lui de traversare a piriului Berezina de care,nejustificat,s-a facut atita caz.
Raspunde

Soros

Acum 7 ani

comandantul suprem al fortelor armate Johannis KW a fortat raul Olt la Cincu si a trimis glorioasa armata ruseasca in defensiva ! URA URA URA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus