Sâmbătă,
19.09.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

Telekom vinde clădirea ”telefoanelor” din Sibiu. ”Optimizăm resursele”

11 August 2016 13:31

Telekom vinde clădirea ”telefoanelor” din Sibiu. ”Optimizăm resursele”

Clădirea ”telefoanelor” așa cum e cunoscut imobilul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu este scoasă la vânzare de Telekom România în ideea de a ”optimiza resursele” societății. Imobilul de 3.234 mp e scos la vânzare pe site-ul ”olx.ro”, deși pe site-ul societății scrie că imobilele de care Telekom nu mai are nevoie vor fi vândute în urma unor licitații. Prețul cerut: 1,986 milioane de euro. ”Decizia de a vinde o parte a proprietăţilor Telekom Romania a fost luată pentru a se realiza o optimizare a resurselor, dar şi pentru a reduce din complexitatea portofoliului imobiliar al companiei. Această decizie face parte din programul companiei de a-şi îmbunătăţi performanţele şi a se concentra pe operaţiuni specifice domeniului său principal de activitate”, scrie pe site-ul telekom.

Totodată, Telekom mai vinde în Sibiu hotelul cu circuit închis ”Romtelecom” din Păltiniș, cu o suprafață utilă de 450 mp, un spațiu comercial de 632 mp, la parterul blocului 10 de pe strada Ștrandului și scoate de asemenea la închiriere alte două spații în Sibiu și Mediaș.

94_poza1

În 1998, OTE Grecia a cumpărat 35% din acțiunile Romtelecom, dar și drepturile de vot pentru încă un pachet de 16% din acțiuni, ceea ce i-a conferit controlul asupra societății. În 2014, Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications au devenit noile denumiri ale operatorilor Romtelecom şi Cosmote România. Deutsche Telekom deţine acum 40% din OTE Grup (Grecia), acţionarul majoritar al celor doi operatori telecom locali, care în 2013 au avut afaceri cumulate de 1,07 miliarde de euro.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus