Sâmbătă,
15.06.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

A început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Peste 600 de candidați, la Sibiu

A început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Peste 600 de candidați, la Sibiu

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară mai au o şansă. Sesiunea a doua a examenului maturității a dubutat, astăzi, cu probele orale la limba română și limba maternă, iar în județul Sibiu s-au înscris peste 600 de candidați.

,,Pentru această sesiune de examen avem înscriși 631 de candidați. La Sibiu, examenul se desfășoară la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I și la Colegiul Tehnic Cibinium. Avem un centru de examen și în Mediaș, în cadrul Liceului Teoretic Stephan Ludwig Roth”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc în perioada 17-19 august, iar în zilele de 18 şi 19 august, evaluarea competenţelor digitale.

Când au loc probele scrise

Prima probă scrisă, cea de  limba şi literatura română, va fi susţinută pe 22 august, iar pe 23 august absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba şi literatura maternă. Pe 24 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 29 august, până la ora 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00. Candidaţii urmează să afle rezultatele finale pe data de 1 septembrie. La examenul de Bacalaureat 2016, sesiunea iunie – iulie, județul  Sibiu a obţinut un procent de promovabilitate de 78.83%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

" - Buna fata ! Ce faci? " " -Bine fata! Da' tu ?" " -Si io. M-am "pregătit" toată vara...." " - Hai nu fi tampitica ! Unde tu, hai nu fi nebuna, ca mor de curiozitate ? " " -La Tan Tan c-au un "prof" nou... Belea ce mai ..."
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Se agita degeaba:la MacDonalds si KFC s-au ocupat toate locurile!Maybe la ''Spatii Verzi''...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus