Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Primarii din comunele Sibiului s-au ”re-asociat”: ”va prima colegialitatea, nu factorul politic”

Primarii din comunele Sibiului s-au ”re-asociat”: ”va prima colegialitatea, nu factorul politic”

37 de primari de comune din județul Sibiu s-au întrunit în cursul zilei de miercuri pentru a reactiva filiala județeană a Asociației Comunelor din România. Președinte al acestei filiale a fost ales Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

”Problemele din administrația locală sunt multe și greu de rezolvat. Nu e o răspundere ușoară”, a declarat Valentin Ivan. Președinte executiv al filialei județene a fost aleasă Maria Greavu, primarul comunei Loamneș, iar prim-vicepreședinte – Nicolae Dancu, primarul comunei Păuca. Filiala județeană a Asociației comunelor din România a fost înregistrată juridic din 1999, după ce la constituirea asociației naționale au participat reprezentanții a trei comunei sibiene: Tilișca, Șura Mică și Cristian. ”Noi ne batem pentru viitorul satului românesc. Anual, dispar din România zece sate. An de an primim tot mai multe sarcini, fără să soluționată și sursa de finanțare pentru îndeplinirea acestor sarcini. Tovarășii de la București preferă să țină acolo «bulgărele de aur», mă refer la buget. De aceea trebuie să fim cât mai mulți și cât mai uniți, pentru a nu fi o turmă pentru senatori și deputați, care vor să ne transforme în agenți de campanie electorală”, spune Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud din județul Alba, județ unde conduce filiala A.Co.R.

Valentin Ivan este membru PNL, președintele executiv, Maria Greavu, este membră PSD, iar prim-vicepreședintele Nicolae Dancu (cel mai vechi primar din județ) este, de asemenea, liberal. În cadrul A.Co.R., apartenența politică nu va conta, spune Valetin Ivan. ”Va prima colegialitatea, nu factorul politic”. Printre primele discuții care ar putea fi inițiate de filiala județeană a asociației este și cea referitoare la repartizarea sumelor din cotele defalcate aflate la dispoziția Consiliului Județean Sibiu, sume care, în prezent, sunt împărțite în mod egal tuturor comunelor. ”Este nevoie de schimbarea modalității de calcul. Nevoile nu sunt egale, este nevoie de susținere în primul rând pentru colegii care au proiecte în derulare, proiecte la care trebuie să-și aducă acea cotă de cofinanțare. Pe de altă parte, și comunitățile mai sărace au nevoie de susținere”, arată Valentin Ivan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna!Nenea, puteti sa ne spune-ti si pana cand o sa va tina "juramintele"?...
Raspunde

canal

Acum 6 ani

Ce treaba MARE FAC EI! pe banii nostrii.........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus