Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Teatrul Gong sărbătorește Ziua Limbii Române în Ungaria

Teatrul Gong sărbătorește Ziua Limbii Române în Ungaria

Cu ocazia Ziua Limbii Române, Teatrul „Gong” din Sibiu și ICR Budapesta vor prezenta, luni, 5 septembrie de la ora 16:00, spectacolul „Sarea-n bucate”, la Micherechi (Békés, Ungaria). Acesta marchează, totodată, prima zi de școală pentru elevii maghiari.

„Sarea în bucate” este o adaptare după basmul cules de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș, cu o durată de 50 de minute.. În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Din distribuția acestui spectacol fac parte actrițele Mihaela Grigoraș și Monica Baldea.

Spectacolul, în limba franceză și în limba engleză, a fost selecționat să reprezinte Romania în luna mai 2010 la cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria, în luna octombrie 2010 la Kids Euro Festival de la Washington D.C/USA, în anul 2011, luna octombrie la Festivalului Internațional de Păpuși organizat la Baku/Azerbaidjan și, în luna noiembrie la EU Cultural Festival „Youth and children day” organizat în New Delhi/India.

Sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, și respectiv de la 11:00, spectacolul  ,,Sarea în bucate” va fi prezentat și la Sibiu, fiind recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus