Joi,
05.08.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Cioloș despre Bavaria: "un pământ primitor pentru frații noștri sașii transilvăneni"

Cioloș despre Bavaria:

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit luni cu președintele Parlamentului Landului Bavaria, Barbara Stamm, și a semnat în Cartea de Onoare a instituției, notează Agerpres.

"O onoare pentru mine să vizitez Parlamentul Bavarez, pământ primitor pentru frații noștri sașii transilvăneni", a scris premierul în Cartea de Onoare.

imageResize

Premierul se află, de duminică, în vizită în Landul Bavaria și a fost însoțit, la Parlament, de șeful Cancelariei, Dragoș Tudorache, și de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Dacian Cioloș va mai avea luni, în cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale la Munchen, întâlniri cu Horst Seehofer, premierul Landului Bavaria, și cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss).

În jurul prânzului, premierul va participa la un dejun de lucru oferit de Comitetul estic al economiei germane.

Ulterior, șeful Guvernului va participa la o masă rotundă pe tema IT&C, după care va merge la Cancelaria landului Bavaria pentru întrevederea cu premierul Horst Seehofer.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Guvern, convorbirile cu oficialii bavarezi se vor concentra pe relațiile bilaterale româno-germane, aflate în prezent la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România.

big_img_2692

Întrevederea premierului Dacian Cioloș cu reprezentanți ai conducerii BMW/foto gov.ro

Premierul Dacian Cioloș le va prezenta reprezentanților mediului de afaceri bavarez oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare și dezvoltare (R&D) și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.

Comentarii

3 comentarii

canaris

Acum 4 ani

Daca vine bmw la Lugoj e o mare lovitura de imagine pt. el!
Raspunde

Micul Muci

Acum 4 ani

Sper ca dl Ciolos n-a scris asa o timpenie ci e o gresala de traducere!
Raspunde

hop

Acum 4 ani

tot respectul ptr. dl. Ciolos,dovada ca este respectet peste hotare,Basescu,Ponta ,ingnorati de marile puteri economice,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus