Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Încă o amânare pentru autostrada Sibiu-Pitești. ”Nu se poate în cinci luni”

Încă o amânare pentru autostrada Sibiu-Pitești. ”Nu se poate în cinci luni”

La doar câteva zile după ce declara că luna aceasta vom avea finalizat studiul de fezabilitate pentru primele două tronsoane din autostrada Sibiu-Pitești, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România vine și anunță că abia în noiembrie vor fi gata primele studii, iar cele mai dificile doar la anul.

"A fost o licitație accelerată nejustificat, nerealist. Nu se poate face un SF în cinci luni" a declarat Cătălin Homor, citat de Hotnews.ro.

Cât privește traseul viitoarei autostrăzi, Homor spune că luate în calcul în acest moment sunt două propuneri.

"Au rămas două sectoare care sunt mai dificile, sectoarele 2 și 3. Au fost studiate șapte variante din care au fost alese în finala variantă unu și varianta șapte care au traseu comun pe 80% din distanță. Au rămas fix sectoarele unde sunt diferențe între cele doua trasee. Au fost numeroase întâlniri cu JASPERS și la finalul lunii septembrie ar trebui să avem întreg traseul conturat pe toate sectoarele", a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro, Cătălin Homor, directorul CNADNR.
În cele din urmă studiile de fezabilitate pentru tronsoanele din munți ale autostrăzii vor fi gata doar în luna aprilie 2017.
"În noiembrie vom avea Studiul de Fezabilitate pentru sectoarele 1 și 5, iar în aprilie 2017 să avem tot SF-ul, și pe restul sectoarelor. Am insistat să avem 1 și 5 separat pentru că evaluăm posibilitatea să scoatem la licitație separată pentru proiectare sectoarele 1 și 5", a concluzionat directorul CNADNR.
Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/09/05/directorul-cnadnr-luna-aceasta-definitivam-traseul-pentru-autostrada-sibiu-pitesti-urmeaza-licitatii-pentru-fiecare-lot-parte/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Eugen

Acum 7 ani

Pe sectoarele de autoatrada accesibile, ex. Sibiu-Boita, studiul (de cate ori refacut?) dureaza un an iar pt zoma montana, dificila, dureza o iarna!!!! Chiar mai prosti decat suntem, ne cred.
Raspunde

baba

Acum 7 ani

ne-am lamurit. cred ca cel mai bine ar fi sa-i lasam pe mitici cu ale lor si noi cu ale noastre si punem o bariera la turnul spart. "Sarbatorim" centenarul Unirii prin nimic
Raspunde

Toto

Acum 7 ani

Haideți să nu ne precipitam, daca la anul o sa fie terminate si licitațiile ar fi perfect, daca rămânea Psd-ul nici nu aveam subiect de discutii.
Raspunde

Moto

Acum 7 ani

vai de capul tau amaratule. Las' ca liberalii cu ai lor technocrati, in frunte cu Ciolos sunt ca apa sfintita...
Raspunde

Eu

Acum 7 ani

Eu nu stiu de ce dracu nu ne zic odata ca de fapt nu se va face niciodata si gata. Ne tot duc cu zaharelu ca pe copii prosti. E clar ca sunt interese foarte mari sa nu se faca, in special din partea tarilor din UE cu porturi comerciale foarte dezvoltate care, in cazul acestei autostrazi, s-ar duce muuuuult in jos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus