Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Fabrica Salconserv, scoasă la vânzare ”la cheie”: 1,9 milioane de euro

Fabrica Salconserv, scoasă la vânzare ”la cheie”: 1,9 milioane de euro

Retehnologizată din fonduri europene și închisă din cauza acelorași fonduri nerambursabile care au fost imputate ulterior, fabrica Salconserv din Mediaș este scoasă acum la vânzare pentru suma de 1,891 de milioane de euro, fără TVA.

Cei 1,9 milioane de euro reprezintă prețul de pornire pentru prima licitație programată cu scopul de a vinde fabrica situată în Mediaș, pe strada Carpați. Potrivit lichidatorilor de la Casa de insolvență Transilvania, licitația este programată pe 16 septembrie, urmând a fi reluată pe 29 septembrie, în caz de neadjudecare.

salconserv-3-sursa-casa-de-insolventa-transilvania

Caracterizată drept ”activ funcțional”, fabrica de procesare a cărnii și de conserve este construită pe un teren de aproape 12.000 de mp, fiind formată din opt corpuri (de la clădire administrativă, la depozite, săli de mese, zone de producție și spălătorii) cu suprafețe cuprinse între 178 și 1.800 de mp. ”Una din cele mai vechi fabrici de carne, preparate din carne și conservare din România, atestată în 1895, în prezent modernizată și dotată cu cele mai noi tehnologii (modernizare finalizată în 2008). Are o capacitate de producție anuală de 4800 de tone de preparate din carne și 7200 de tone de conserve. În anul 2011 volumul vânzărilor a fost de 1.100 de tone. Beneficiază de tehnologie avansată, este conformă cu cerințele Uniunii Europene, producția fusese agreată și pentru export. Activul conține o secție de prepare , secție de conserve, în componența activului fiind inclus și un magazin”, arată lichidatorii judiciari. Magazinul la care fac referire este situat pe strada Carpați, la nr. 22 și măsoară 180 de mp.

Modernizată cu 6,6 milioane de euro

Fabrica Salconserv a anunţat oficial repornirea producţiei în 2008, oficialii companiei comunicând faptul că din 2005 au fost realizate investiţii totale de 6,6 milioane de euro. Aproape două milioane de euro au fost alocați din fonduri europene nerambursabile. Care, însă, au fost cerute înapoi, după un control efectuat de autorități în iunie 2010 a dus la întocmirea unui proces verbal prin care reprezentanții Salconserv erau acuzați de organizarea unor licitații într-un mod incorect.

Gheorghe Călburean

Acţionarii majoritari ai fabricii erau cei de la Măcelăriile Mediaş SRL (firmă denumită până în vara lui 2010 Salflom SRL), persoană juridică ce deţinea 75,83% din acţiunile Salconserv. În cadrul Măcelăriile Mediaş SRL, asociat majoritar cu peste 80% din părţile sociale era o altă persoană juridică, Dafora SA, firmă controlată de Gheorghe Călburean. În calitate de persoană fizică, el mai deţinea 5% din părţile sociale ale Măcelăriile Mediaş SRL, restul părţilor soiale fiind împărţite între Viorel Barbu şi Nicolae Floca.

În insolvență este și Dafora SA.

salconserv-2-sursa-casa-de-insolventa-transilvania

Foto: Casa de insolvență Transilvania

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2011/08/28/ue-catre-salconserv-licitatie-trucata-dati-banii-inapoi/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mircia

Acum 7 ani

f bun articol o sa o cumpere tot el prin alta firma din cipru....garantat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus