Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Gregorian Bivolaru adus astăzi în sala de judecată, la Sibiu. ”Am o mulțime de motive să fac contestație”

Gregorian Bivolaru adus astăzi în sala de judecată, la Sibiu. ”Am o mulțime de motive să fac contestație”

Tribunalul Sibiu a decis miercuri să citeze toate părțile pe 17 octombrie pentru a putea judeca cererea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, prin care acesta cere redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat, pe motiv că judecarea sa s-a făcut în lipsă.

Gregorian Bivolaru a fost prezent miercuri în sala de judecată de la Sibiu, fiind apărat de doi avocați. Bivolaru a declarat judecătoarei că își dorește redeschiderea procesului.

Întrebat de judecătoare dacă își susține cererea de redeschidere a procesului penal, Gregorian Bivolaru a răspuns: "Da, o susțin. Și am o mulțime de motive să fac contestație".
Atât la intrarea, cât și la ieșirea din sala de judecată, Bivolaru nu a dorit să discute direct cu jurnaliștii, ci doar prin intermediul avocatului și a purtătorului de cuvânt al MISA, anunță Agerpres.

Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu în august 2016.

"În legătură cu dosarul nr. 2081/85/2016, Tribunalul Sibiu aduce la cunoștința opiniei publice următoarele: Dosarul nr. 2081/85/2016 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Sibiu — Secția Penală, la data de 02.08.2016. Prin cerere formulată de către petent s-a solicitat redeschiderea procesului penal (art.466 NCPP) ce a făcut obiectul dosarului penal nr. 405/85/2005", a declarat Cornelia Elena Prundaru, purtătoarea de cuvânt al Tribunalului Sibiu.
Dosarul nr. 405/85/2005 a fost înaintat la Tribunalul Sibiu de către Tribunalul București — secția I penală la data de 13.01.2005, urmare a admiterii cererii de strămutare formulată de inculpatul Gregorian Bivolaru.
"Inculpații din acest dosar au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni prevăzute de Legea nr. 678/2001—art. 12, art.13 , art. 19, art. 198 Cp., art.202 Cp., OUG 105/2001 modif. prin Legea 39/03. În ce-l privește pe inculpatul B. G., instanța a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție sexuală, act sexual cu un minor ambele în formă continuată și trecere frauduloasă a frontierei de stat a României", a mai precizat reprezentanta Tribunalului Sibiu.
Gregorian Bivolaru a fost achitat de către Tribunalul din Sibiu pentru infracțiunile de perversiune sexuală în formă continuată, două infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată și două infracțiuni de trafic de minori.
"În ce-i privește pe inculpații F. F. Z. și F. M. M. instanța a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de trafic de migranți și respectiv săvârșirea infracțiunii de corupție sexuală în formă continuată", mai precizează Cornelia Elena Prundaru.
Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus în 22 iulie în România sub escortă, după ce magistrații francezi au decis pe 13 iulie că acesta poate fi extrădat. Bivolaru, a fost prins pe 26 februarie în Franța, pentru prinderea lui Poliția Română colaborând cu autoritățile franceze. Liderul spiritual al MISA a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

gigi contra

Acum 6 ani

Era în ținuta de Costinești, marea spirală?
Raspunde

SB10NUT

Acum 6 ani

Hipioții din ziua de azi.... Violarori de copii achitati. Unde esti tu Țepeș, doamne?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus