Sâmbătă,
24.10.2020
Ploi Scurte
Acum
13°C

Elevele de zece ale Sibiului au fost premiate. “A fost un an plin de mult efort"

22 Septembrie 2016 12:33

Elevele de zece ale Sibiului au fost premiate. “A fost un an plin de mult efort

Cele mai bune eleve ale Sibiului au fost premiate, astăzi, pentru rezultatele foarte bune obținute în anul acesta școlar la Evaluarea Națională, respectiv, examenul de Bacalaureat. Oana Ciucur, de la Școala Gimnazială nr. 8, Cristina Maria Făgețan și Alexandra Maria Simion, ambele eleve ale Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr”, sunt singurele nume din județul Sibiu în dreptul cărora a apărut zece pe linie.

Cele trei eleve au fost premiate cu bani și diplome de excelență în cadrul ceremoniei care a avut loc, astăzi, la Inspectoratul Școlar Județean. Ministerul Educaţiei a alocat câte 3.000 de lei fiecare elev care a obţinut media 10 la sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat, respectiv cu 1.000 de lei, fiecare elev de clasa a VIII-a care a obţinut media zece.

Oana Ciucur, de la Școala Gimnazială nr. 8 din Sibiu, a reușit performanța de a obține nota zece la matematică și zece la limba și literatura română. La liceu, a ales să urmeze profilul uman, filologie bilingv-engleză, la Colegiul Național “Octavian Goga”. Visul ei este să obțină zece și la Bacalaureat.

“Trebui să pui mereu suflet în ceea ce faci și să te gândești că o faci pentru dezvoltarea ta personală.Până la urmă nu trebuie să existe concurență între noi pentru că toți suntem la fel de buni, doar că dorința de a munci face diferența”, mărturisește eleva.
Au ales Clujul

Absolventă de profil real, Alexandra Simion a ales pe mai departe să continue tot în acest domeniu al știintelor exacte, dar nu la Sibiu. Aceasta a fost admisă la Universitatea Babeș-Bolyai, unde o să studieze informatică.

 "A fost un an plin de mult efort, de nebunie, de speranțe, de fericire. Toate așa adunate la un loc, plus puțină confuzie.  Acum e totul bine și mă bucur că ne-a ajutat Dumnezeu să trecem cu bine peste acest examen foarte important în viață. Vreau să le mulțumesc celor de la Guvern și celor din Inspectoratele Școlare că sunt alături de noi și ne susțin”, spune Alexandra Simion.
Cristina Făgețan a ales tot Clujul, unde va fi studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Cristina vrea să plece din Sibiu pentru a experimenta viața de student, pentru a vedea cum este să nu locuiești cu părinții. În opinia ei rețeta unui rezultat foarte bun conține multă muncă și concentrare. “Să fii mereu cu capul acolo unde trebuie, să te gândești la materiile cele mai importante și să încerci să dai tot ceea ce ai mai bun.Pentru un an să faci un sacrificiu”, spune Cristina.

Premiile oferite de Ministerul Educației Naționale au fost înmânate de inspectorul școlar general Ștefan Firu, în prezența profesorilor care s-au ocupat de pregătirea elevelor, dar și a părinților.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus