Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Studenții sibieni, pe scena din Barcelona

Studenții sibieni, pe scena din Barcelona

Studenții sibieni de la Ansamblul Folcloric Studenţesc ,,Ardealul” vor urca între 26 septembrie și 1 octombrie pe scena din Barcelona în cadrul celei de-a VII-a ediţii a ,,Festivalului Internaţional de Folclor din Pineda de Mar”. În cadrul spectacolelor vor activa atât soliști vocali și instrumentali, cât și dansatori.

Alături de studenţii sibieni, pe scena spaniolă, vor urca și ansambluri folclorice din India, Columbia, Portugalia, Italia, Elveţia, Israel, Franţa, Belgia şi Olanda. Spectacolele Ansamblului Folcloric Ardealul sunt mereu de înaltă factură autentică, iar repertoriul cuprinde dansuri din mai multe zone folclorice ale țării.

,,Avem datoria de a încuraja tinerii să îmbrățișeze folclorul și să-l prețuiască la adevărata sa valoare. Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul se dedică de peste 20 de ani acestui nobil scop al iubitorilor de tradiție, de a arăta tinerilor bogăția culturii neamului românesc și de a reprezenta dansurile și muzica noastră atât acasă, cât și peste hotare. De aceea, ne mândrim când aceştia reprezintă cu cinste nu doar Casa de Cultură a Studenților, ci întreaga Românie la diverse festivaluri și evenimente internaționale”, declară Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.
Reprezentarea României de către Ansamblul Folcloric Ardealul la ,,International Festivalul of Pineda de Mar” este un proiect susţinut prin programul de finanţare şi de parteneriate culturale ,,CentenArt ” pentru anul 2016 al Institutului Cultural Român şi este derulat în parteneriat cu Agenzia Viaggi Maldiviaggi di Marco Polo. Prin intermediul Programului ,,CentenArt”, Institutul Cultural Român acordă finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale în domeniile: arte vizuale și artele spectacolului, pentru o serie de evenimente organizate în afara țării, cu scopul de a evoca 100 de ani de la formarea României Mari.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus