Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

ANAF începe verificarea proprietarilor care obțin venituri din chirii

ANAF începe verificarea proprietarilor care obțin venituri din chirii

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) începe verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli, a declarat miercuri seară președintele ANAF, Dragoș Doroș, la postul public de televiziune, transmite Agerpres.

"În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde știm că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm", a explicat Doroș.

El a precizat că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice "este un fenomen" observat la ANAF.

Președintele Fiscului a menționat, însă, că și până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitatea nu era prioritară pentru ANAF.

"Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control", a adăugat Doroș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

jes

Acum 7 ani

Intradevar, inspectorii ANAF au terminat de verificat marile averi si de recuperat prejudiciile create de cei care au furat zeci de milioane de euro. Acum isi pot concentra atentia pe lucrurile cu adevarat importante! De ce ar depune vreun efort sa gaseasca pe cei care inchiriaza fara contract? E mai simplu sa pedepsesti tot pe cel care vrea sa fie cinstit!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Foarte bine! Și la mine în bloc sunt locuințe închiriate, iar chiriașii nu declară nr. de persoane la taxe, iar noi plătim ca fraierii pt. ei!
Raspunde

sfanta cruce

Acum 7 ani

Extraordinar! Si cu popiii cum rămâne? Săracii de ei...incep acum cu sărbătorile... Banii aia pe care ii aduna cum ii impozitati?
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Cu milostenie!E considerat ''ajutor divin'' deci nu se impoziteaza.Nu te cunosc,da' cu intrebari tendentioase si cu asemenea atitudine nu prinzi loc in Rai,pina-i aia si caciula!
Raspunde

Sat

Acum 7 ani

Vine Campania! E curios cum o să fie cu magazinele sstrdyo sle șmecherilor...din energie
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' pe cei ce obțin venituri din "închirierea" avuției naționale v-ati propus sa-i verificați? Ne puteți spune, daca exista un termen asumat, si care ar fi acesta?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus