Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Muzeul ,,Astra” beneficiază de fonduri suplimentare

Muzeul ,,Astra” beneficiază de fonduri suplimentare

Muzeul ,,Astra” a primit o finanțare suplimentară pentru proiectul ,,Patrimoniu deschis” în valoare de aproximativ 95.860 de euro nerambursabili. 18 monumente aparținând minorităților etnice, incluse în circuitul de vizitare ,,Calea minorităților etnice”, care au beneficiat, din fondurile proiectului, de lucrări de conservare preventivă, de restaurare sau lucrări de reconstrucție, vor fi valorificate prin această sumă.

Suma face parte din cadrul sesiunii de finanțare a unor activități suplimentare organizate din fondurile rămase nealocate în cadrul programului PA16/RO12 ,,Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Proiectul se va finaliza în luna aprilie, a anului 2017 și va avea o valoare totală de 3.595.941 euro nerambursabili, fonduri care au fost folosite pentru a realiza un program cultural complex, ce include construcția Pavilionului Muzeal Multicultural. Pe lângă aceasta, vor avea în vedere construcția, conservarea și restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional „Calea minorităților etnice”. Se vor conserva de asemenea 2.000 de bunuri muzeale și se vor consolida relațiile româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităților etnice.

????????????????????????????????????

,,Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA” a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 3.595.941 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 748

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus