Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
10°C

O nouă generație de tineri au spus start studenției în Săptămâna de Orientare

O nouă generație de tineri au spus start studenției în Săptămâna de Orientare

Facultatea de Științe Socio-Umane a organizat în perioada 3-7 octombrie prima ediție a Săptămânii de Orientare, un eveniment dedicat studenților din anul I. Activitățile programate în Săptămâna de Orientare au avut rolul de a-i ajuta pe boboci să cunoască mai bine oportunitățile și provocările vieții de student în Sibiu și să se adapteze mai ușor la exigențele universitare.

Sub deviza “Fiecare drum începe cu primul pas”, studenții de la Socio-Umane au participat la o serie de activități gândite și realizate împreună cu asociațiile studențești și parteneri din comunitatea sibiană.  Bobocii au participat la ateliere creative, au fost implicați în discuții cu specialiști din diferite domenii sau au fost plimbați prin oraș în cadrul unui tur ghidat.

“Într-adevăr, în momentul în care am ajuns, am simțit că sunt dezorientată. Nu știam unde trebuie să ajung, când, cum. Aveam mai multe întrebari decât răspunsuri și mă simțeam pierdută. În această săptămână de orientare am putut să înteleg că facultatea înseamnă mai mult decât cursuri si seminarii, facultatea este în sine o experiență de viata, o experiență esențială în viața oricărei persoane”, spune Alexandra, studentă în anul I.
Fie că sunt chiar din Sibiu sau au venit din alte orașe, cu toții s-au bucurat de această “primire” și au descoperit “o altă față a învățământului”. “Săptămâna de orientare ne-a ajutat să descoperim o altă față a învățământului universitar precum si o parte din istoria și frumusețea Sibiului”, spune Tabita, o altă student.

Evenimentul Săptămâna de Orientare continuă angajamentul pe termen lung pe care Facultatea de Științe Socio-Umane și l-a asumat față de tineri, față de comunitatea locală și față de societate în general. “A fost o experiență în care cu toții, studenți, profesori, colaboratori, am mai descoperit puțin despre noi, și, în special, despre proiectele frumoase pe care putem să le realizăm împreună. În cadrul atelierelor am cunoscut și am avut ocazia să lucrez cu studenți plini de imaginație, talentați, curioși și entuziaști, dornici să se implice și să se dezvolte. Cred că e important să continuăm să construim împreună cu ei astfel de experiențe care pun în valoare toate resursele pe care le au tinerii și care îi inspiră să crească”, a declarat lect. univ. dr. Anabella Târnovan, unul dintre profesorii implicați în proiect.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/10/09/cum-e-sa-fii-boboc-la-sibiu-despre-prima-saptamana-de-studentie/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

profesorul trăznit

Acum 8 ani

Poate de dezorientare... la ce haos domnește în instituție... la ce management sublim are parte o instituție academică... la modul cum incompetenții sunt ținuți în spate și protejați... la trocurile pentru ocuparea posturilor (la Teologie-fiul unui înalt prelat la schimb cu un post de limbi străine, la Drept: fiica amantei unui fost procuror la schimb cu susținerea și protejarea intereselor conducerii și mușamalizarea problemelor penale, la Inginerie: fiica unui șef de departament la schimb cu eliminarea unor persoane "non-grata", susținerea conducerii actuale și introducerea în sistem a altor indivizi care n-au ce căuta pe acolo etc. etc.)... la îngroparea rahatului sub preșurile unor comisii ilegal constituite... la dispoziții și reguli interne făcute cu dedicație... la furtul sistematic al banului public de către persoane din conducere care-și bagă mâna în banii studenților și ai instituției... la utilizarea resurselor interne ca propria moșie (șoferi personali, ciolhanuri, mese festive etc.)… la probleme grave de etică și comportament acoperite de marii "juriști" (spuneam ceva de trocuri)... la cumpărarea aproape integrală a presei locale care nu are voie să publice nimic negativ despre conducerea instituției... la o malefică individă care împarte funcții, bani, deplasări în străinătate dar distruge personal și profesional angajații indezirabili (pentru ea și clica ei)... la urmărirea sub toate formele (fizice, virtuale etc.) a acestor angajaților "incomozi" ... la orele ținute după ureche sau deloc de către apropiații conducerii (vezi clica lui Costică, vezi protejații decăniței de la Medicină-inclusiv soțul acesteia, vezi acoliții de la Drept etc.)… la linșajele personale și profesionale girate de conducere (inclusiv Senat!!!)… Despre asta li s-a explicat asta studenților??? Despre ce orientare vorbim???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus