Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Bivolaru, în faţa instanţei: Vă implor să dispuneţi redeschiderea dosarului, să mi se facă dreptate

Bivolaru, în faţa instanţei: Vă implor să dispuneţi redeschiderea dosarului, să mi se facă dreptate

Gregorian Bivolaru a cerut, luni, Tribunalului Sibiu, să redeschidă dosarul în care a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu minor, în faţa judecătorului apărând pentru prima dată şi partea vătămată, care a pretins acelaşi lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gregorian Bivolaru a cerut să se redeschidă dosarul în care a fost condamnat, susţinând că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost prea dură.

"Consider că este necesar să mi se facă dreptate, dat fiind faptul că eu am dorit să particip prin Comisia Rogatorie la procesul care s-a desfăşurat la Înalta Curte şi în mod cu totul straniu pentru mine această cerere nu a fost urmată de audierea mea aşa cum era legal şi firesc. Această decizie a fost dură având în vedere că nu eram nici recidivist, nici vinovat. Am dovezi în această direcţie. Această condamnare a fost un şoc teribil pentru mine după ce, în prealabil, două instanţe au constatat că situaţia în acest dosar este cu totul alta şi am fost achitat. Această pedeapsă m-a făcut să constat că nu m-am bucurat de un proces echitabil. De aceea, vă implor să ţineţi cont de aceste fapte şi să dispuneţi redeschiderea dosarului, să mi se facă dreptate”, a declarat Gregorian Bivolaru.
Redeschiderea dosarului a cerut-o şi avocatul Mădălinei Dumitru, care, la momentul desfăşurării procesului era partea vătămată în baza căreuia s-a pronunţat hotărârea de condamnare.

Avocatul Mădălinei Dumitru a susţinut că interesul clientei sale "merge până la suprapunere cu cel al petentului Bivolaru", întrucât "hotărârea (n.red. de condamnare a lui Gregorian Bivolaru) a avut un caracter bivalent şi anume l-a condamnat din punct de vedere penal pe domnul Bivolaru, dar a condamnat-o pe Dumitru Mădălina din punct de vedere moral".

Avocatul lui Gregoria Bivolaru, Tiberius Bărbăcioru, a formulat luni şi o excepţie de neconstituţionalitate, considerând că legiuitorul a introdus o condiţie suplimentară. Şi anume că un condamnat poate fi judecat în lipsă doar dacă nu a beneficiat de un apărător ales, această condiţie nefiind prevăzută în niciun document internaţional, după cum a arătat avocatul.

"Am formulat o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la nişte dispoziţii procedurale la 466 aliniatul 2 în sensul că, din punctul nostru de vedere este absolut neconstituţional ca legiuitorul român să introducă o condiţie suplimentară şi anume aceea ca respectivul condamnat în lipsă să nu fi beneficiat de un apărător ales. Această condiţie nu este prevăzută în niciun document internaţional. Mai mult decât atât, duce la o blocare a posibilităţii de redeschidere a unui proces penal prin introducerea acestei condiţii suplimentare care nu are legătură cu nicio convenţie internaţională la care România este parte. Vedem ce va zice Curtea Constituţională. Credinţa noastră este că CCR va elimina această cerinţă excesivă din Codul de Procedură Penală”, a declarat avocatul Tiberius Bărbăcioru, la finalul procesului.

foto Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

...

Acum 7 ani

Ce dreptate, gurule? Ai poftit la carne fragedă, acum plătețte!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, despre ce "carne frageda" vorbim, c-aici e vorba de "cirezi" intregi de cornute batrane si far' de minte, ce "vineau" singurele la mataranga...
Raspunde

M

Acum 7 ani

sper sa ajungi cat mai repede la racoare ,ca sa vezi putin cum e sa fii facut fetita,asa cum ti-ai batut joc de nenumarati copii......
Raspunde

@violatorul bivolaru

Acum 7 ani

Shut the fu*k up and ... eat it ! Cand ai fost judecat si citat la judecata ai stat ascuns bine mersi in Suedia .
Raspunde

Cititoarea Sulfina

Acum 7 ani

Nu vrei sa-ti deschidă găozul ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus