Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Prima întâlnire motivațională Edu Hub. Studenții ULBS vor să devină antreprenori

Prima întâlnire motivațională Edu Hub. Studenții ULBS vor să devină antreprenori

Peste 300 de elevi și studenți au participat, marți, la prima întâlnire motivațională din cadrul proiectului Edu Hub- Laboratorul de antreprenori, by ULBS.  Bianca Dăncila și Dragoș Anastasiu  le-au vorbi tinerilor despre cum este să fii antreprenor, care este vârsta potrivită să îți pornești o afacere sau ce calități trebuie să ai.

Timp de două ore, Aula Magna a Facultății de Medicină s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de tineri interesați să afle “secretele” vieții de antreprenor. Întâlnirea a fost deschisă de Bianca Dăncilă, expert în marketing online, care, înainte de toate, le-a spus studențior că indiferent ce fac să facă cu pasiune.  Bianca este cunoscută în industria online prin performanțele  realizate la implementarea proiectului www.tocmai.ro în România. În mai puţin de trei ani a reuşit să aducă site-ul de la stadiul de start-up, în Top 3 site-uri din România. Ulterior,  Bianca Dăncilă a fondat regia de publicitate GripADs, care ajută business-urile online să facă bani din traficul de pe site.

bianca-dancila-edu-hub

“Nu există o vârstă ideală

“Știți vorba aia că dacă ești antreprenor ai mult timp liber, poți să te duci când vrei în vacanțe, ești propriul tău șef, dacă ai chef să te duci la 10 la birou, te duci atunci pentru că nu te ceartă nimeni și că ai bani câți vrei. O bună parte dintre ele sunt adevărate, ceea ce foarte puțini oameni știu este că la început orice afacere îți ocupă foarte mult timp. Gândiți-vă foarte bine în momentul în care luați decizia de a fi antreprenor și pregătiți-vă să vă sacrificați o anumită parte din timp și foarte multă energie în direcția afacerii voastre”, a spus Bianca Dăncilă.

Expertul în marketing online i-a sfătuit pe tinerii prezenți în legătură cu primul an de supraviețuire al unei afaceri, dar și când ar fi momentul oportun să devină antreprenori.  “Cred că cel mai important lucru pentru un antreprenor în primul an de supraviețuire este să aibă clienți. Să nu începeți niciodată un business fără să știți foarte clar cine e clientul vostru, cât plătește, cât de des plătește și cum. Pentru că fără clienți o să vă treziți într-o nebuloasă totală. Nu există o vârstă ideală la care să fii antreprenor, vârsta ideală este când vine oportunitatea”,  a punctat Bianca Dăncilă.

14800345_1250271598356424_256186394_o-2

Antreprenoriatul este despre inițiativă

Dragoş Anastasiu este preşedintele grupului Eurolines România, unul dintre cei mai importanți transportatori rutieri de persoane și deține 21 de  firme cu activităţi în servicii, turism, rent-a-car, taxi şi leasing.  Antreprenorul le-a vorbit tinerilor care sunt, din punctul lui de vedere, cele mai importante calități ale unei persoane care vrea să își deschidă propria afacere și i-a sfătuit să își fixeze obiective.

“Trebuie să aveți inițiativă, antreprenoriatul este despre inițiativă. Antreprenoriatul este despre obiective, nu este despre merge și așa. Puneți-vă ținte, obiective. Când mergeți undeva trebuie să înțelegeți de ce mergeți acolo.Țara asta are multe de oferit oamenilor care își pun ținte, au inițiativă, știu ce vor, acordă încredere și fac echipă. Înțeleg că nu este despre ei, despre individ, ci că este despre noi”, a spus Dragoș Anastasiu.
Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei mai inspirați au fost premiați cu o carte. Edu Hub reprezintă un modul de antreprenoriat urmărește dezvoltarea spiritului antreprenorial și al abilităților necesare unei idei de afacere, proprie sau bazată pe o oportunitate identificată în piață, care, la final, va fi prezentată către investitori pentru a primi finanțare.Următoarele întâlniri motivaționale vor fi anunțate pe pagina de facebook a evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus