Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Vânătoarea ”recreativ-sportivă”, interzisă. Proiect de lege dedicat ursului împușcat în Sibiu

Vânătoarea ”recreativ-sportivă”, interzisă. Proiect de lege dedicat ursului împușcat în Sibiu

Deputatul Remus Cernea cere printr-un proiect de lege interzicerea vânătorii recreativ-sportive. În România este legal vânatul pentru păstrarea echilibrului ecologic sau în scop didactic, însă este permisă şi aşa-numita vântoare recreativ-sportivă, pe care Remus Cernea vrea acum să o elimine. „Această formulare ascunde uciderea brutală şi de multe ori însoţită de chinuri îngrozitoare pentru animale”, a declarat deputatul, citat de digi24.

Cernea este susținut în demersul său de activiştii pentru drepturile animalelor. „Ne-am transformat într-un bordel cinegetic al Europei. Am ajuns să vină lumea prin faptul că avem legi foarte permisive”, susține Claudiu Dumitriu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor. „Pot să înţeleg de ce este pedepsit prin lege penal dacă loveşti un animal. Nu pot să înţelge de ce în aceeaşi ţară dacă cu echipament adecvat omori un alt animal, este ok, este chiar o distracţie”, a declarat și Shahin Ciobotea, coordonator campanii Vier Pfoten.

Iniţiatorul legii speră ca proiectul să fie analizat şi adoptat de noul Parlament. „Dedic această lege bietului ursuleţ care a fost ucis, a fost omorât fără nicio justificare rezonabilă la Sibiu”, a mai spus Remus Cernea pentru Digi24.

În acest moment, în România, trăiesc cei mai mulţi urşi bruni din Europa, peste 6.700. Şi, în timp ce vânătorii spun că, pentru echilibrul ecologic, ar putea să vâneze peste 450 de exemplare, Ministerul Mediului spune însă că ursul brun este specie protejată, aşa că poate fi vănat doar dacă pune în pericol viaţa oamenilor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

?

Acum 5 ani

Cum putem face sa sustinem aceasta initiativa ca simpli cetateni?
Raspunde

@ ?

Acum 5 ani

scrie-i sau vorbeste cu parlamentarul (sau parlamentarii) de Sibiu pe care l-ai ales sau nu i-ai ales
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Cam tampitel Cernea asta. Eu sustin vanatoarea recreativ - sportiva! Si da, numarul ursilor trebuie redus
Raspunde

ardei umplut

Acum 5 ani

in primul rind numarul idiotilor trebuie redus
Raspunde

Ursuleți

Acum 5 ani

Ești din alt regn,dle lacom si fara SUFLET!
Raspunde

Ursulet de plus

Acum 5 ani

Remus Cernea asta nu prea are de lucru. Si sustine tot felul de proiecte populiste fara acoperie. Un tembel! Cum sa interzici vanatoarea? Cine crede asemenea Ineptie? Sa propuna pirtarul asta proiecte solide , locuri de munca, atragere de fonduri europene, si nu falsuri pe retele de socializare, doar, doar Mai prin de un mandat. Rusine domle cernea , rusine sa va fie!
Raspunde

Benga

Acum 5 ani

Sa se interzica VANATOAREA si sa se stabileasca obligatoriu prin lege pentru "ecologisti" PUPINCURISMUL la europarlamentari, ca sint destui slava Domnului.
Raspunde

Punct

Acum 5 ani

Susținem interzicerea vânătorii ca si cei din UE!
Raspunde

Geo

Acum 5 ani

Sa fie protejate toate purtatoarele de coama, indiferent ca sunt din padure sau din parlament.
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

Sustinatorii inmultirii animalelor fara limita, sunt cei care au vazut ursii doar la televizor. Sa il vad eu pe un "vocalist" de-asta, cum merge intr-o drumetie cu familia si intalneste cate-un urs din 15 in 15 min .... Cu siguranta o sa isi schimbe parerea ... Pe de alta parte, nici vanatoarea cu pusca nu este corecta. Sutila sau cutitul dragi vanatori viteji. Sa stai cocotat intr-un foisor si sa tragi intr-un animal, nu este nici sport (sportul presupune miscare, nicidecum un burdihan umflat), nici o dovada de curaj ...
Raspunde

padurar

Acum 5 ani

Ai mers tu in padure si ai vazut urs din 15 in 15 min? Da unde te-ai plimbat?Printr-o rezervatie pe undeva?In alta ordine de idei cam cat de idiot tre sa fii sa te consideri in padure in siguranta ca si pe bulevard?
Raspunde

...

Acum 5 ani

pai dobitocii taie padurile si pe urma spun ca sunt multe animale salbatice. pai unde sa mai stea si alea?
Raspunde

!

Acum 5 ani

Ce faci daca vezi 5 Lei intru-n tufis ? Fug Eu nu, ii bag in buzunar. Astia care fac pe ei daca le sare cumva o veverita pe capota, isi cumpara un tun. In Europa sunt ursi amenințate de vânătoarea ilegală și defrișările cu dispariția. Rominul crede ca poate sa ucida ori-ce animal si spune ca e vanatoarea recreativ – sportiva! Ce fel de recreate ? Ce fel de sport ? mergeti cu masina la Crint (acolo am vazut multi ursi) si ucideti tot ce vedeti ? Idioti astia sunt perversi. In anul 74 am construit o cabana intr-o vale pe linga Bilea cabana, eram 6 oameni, dormea-m 3 saptamini in corturi, in fiecare zi venea un urs de aprox. 500-600 Kg, se asezea la o distanta de 50 de metri si se uita curios ce faceam, cam atita. in 76 a fost ucis de un sportiv imputit. Ursul maro nu ataca omul daca ii dai o distanta si respect, omul nu-i miroase bine...din pacate nu vede prea bine, daca il calci pe coaie te ia la labe, dar aude si miroase foarte bine. Pentru oameni "sportivi", care jubesc munti pe jos cu un rucsac in spate si nu cu o arma exista ca cite va sute de ani un "clopotel de urs", legat de un picior nu vezi niciodata un urs. Ucigasilor sportivi le doresc sa ii prinda ursul sa faca asa cum au facut cu ceausescu !
Raspunde

Benga

Acum 5 ani

"Ecologisti" tineti minte trei cuvinte: NU MINCATI C...T.
Raspunde

ardei umplut

Acum 5 ani

Vinatorii recreativi – sportivi sunt cei care manaca C...T cu polonicul ! Pofta buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus