În cursul lunii septembrie, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au efectuat mai multe controale în județ, în urma unuia dintre acestea depistând prezența bacteriei E Coli Verotoxigene pe suprafața unor carcase de carne de oaie.
Oile fuseseră sacrificate într-un abator din județul Sibiu, al cărui nume nu a fost făcut public de autorități.
Imediat după ce au primit rezultatele buletinelor de analiză, inspectorii DSVSA Sibiu au verificat unitatea de abatorizare, constatând o serie de neconformități.
Conducerea DSVSA Sibiu spune că sănătatea populației nu a fost pusă în pericol și că animalele sacrificate nu erau infectate, bacteria ajungând pe carne în timpul procesului de tranșare. Motiv pentru care s-au luat deja măsuri urgente.
”Pe fluxul tehnologic s-au evidențiat neconformități tehnologice și de personal. Față de cele constatate unitatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 2000 de lei și s-a aplicat măsura complementară de suspendare a activității începând cu data de 4 octombrie până la remedierea deficiențelor constatate”, au transmis reprezentanții DSVSA Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Direcției Sanitar , Radu Mușoaie , Siguranța Alimentelor Sibiu , E-coli , dsvsa sibiu , bacterie , Coli Verotoxigene , Pentru Sibiu , Carnegie Hall
Vizualizari: 2395
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Iliescu
Acum 10 ore
Troll.E.Buzu
Acum 10 ore
Lutte
Acum 11 ore
Pastor Marginas
Acum 11 ore
Emil