În cursul lunii septembrie, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au efectuat mai multe controale în județ, în urma unuia dintre acestea depistând prezența bacteriei E Coli Verotoxigene pe suprafața unor carcase de carne de oaie.
Oile fuseseră sacrificate într-un abator din județul Sibiu, al cărui nume nu a fost făcut public de autorități.
Imediat după ce au primit rezultatele buletinelor de analiză, inspectorii DSVSA Sibiu au verificat unitatea de abatorizare, constatând o serie de neconformități.
Conducerea DSVSA Sibiu spune că sănătatea populației nu a fost pusă în pericol și că animalele sacrificate nu erau infectate, bacteria ajungând pe carne în timpul procesului de tranșare. Motiv pentru care s-au luat deja măsuri urgente.
”Pe fluxul tehnologic s-au evidențiat neconformități tehnologice și de personal. Față de cele constatate unitatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 2000 de lei și s-a aplicat măsura complementară de suspendare a activității începând cu data de 4 octombrie până la remedierea deficiențelor constatate”, au transmis reprezentanții DSVSA Sibiu.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Direcției Sanitar , Radu Mușoaie , Siguranța Alimentelor Sibiu , E-coli , dsvsa sibiu , bacterie , Coli Verotoxigene , Pentru Sibiu , Carnegie Hall
Vizualizari: 2161
Ultimele comentarii
Acum 16 minute
Horea @Un sibian
Acum 23 minute
Mihai
Acum 26 minute
Troll E. Buzu
Acum 35 minute
Hehe
Acum 53 minute
Lucy