Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

De ce nu m-a dezamăgit mâncarea la Casa de Frieda

De ce nu m-a dezamăgit mâncarea la Casa de Frieda

N-am mai mâncasem de ani de zile la Frieda, pe Bălcescu, și tot ce țineam minte era că ultima oară am plecat nervos pentru că a trebuit să mă lupt cu cerșetorii nesimțiți care voiau să-mi ia din farfurie, dar asta nu e neapărat vina restaurantului.

Înainte să merg am făcut ce face orice om modern. Adică i-am căutat pe internet să văd ce mai fac. Și am găsit pe pagina lor de facebook, oficială sau nu, o mulțime de cocalari care-și fac selfie cu cartofi prăjiți în față, check-in-uri cu status-ul ”Papanaaaaaaași” sau o poză cu pahare de bere cu sintagma ”Căldură mare”. Ca să nu mai zic de review-urile preponderent negative ”Platoul românesc a fost ok… în rest mâncarea mai rău ca la cantină! Nu știți ce înseamnă o mâncare bună cu gust! Dezamăgită și de ospătari... fără zâmbet, nici măcar să salute sau să fie mai amabili… urât din partea lor!”, zice Andreea Tudor. ”Sub orice critică! Numai numele de ei. Fresh-ul de portocale numai de portocale nu este, are peste 60% apă, peste un Cappy din comerț. Bulzul ciobănesc este o mămăliga rece cu smântână…”, zice și Ludmila Șerbănescu. Eu am zis că n-o fi dracul atât de negru și tot m-am dus.

Vineri, la prânz, am găsit găsit o terasă aproape goală, cam spoită de la ploi pe prelate și cu ceva mizerie pe jos. Cred că mătură o dată pe săptămână. Am primit repede un meniu și am fost mirat să văd că au friptură de urs. ”Chiar aveți urs?”. ”Da, sigur! E o carne puțin mai tare că este vânat, dar e bună”, mi-a răspuns chelnerul. Numai imaginile cu ursul fugind disperat prin Sibiu mi-au trecut prin minte, așa că am comandat o ciorbă de fasole, un ciolan de porc pe varză și o porție de papanași.

restaurant-frieda-3

Ciorba a fost exact cum îmi place mie, cu tarhon și ușor afumată, o plăcere. Mi-a mai plăcut și faptul că vine într-un mic ceaun, care o ține caldă și este puțin mai aspectuos decât un blid, după părerea mea. Nimic de comentat aici. Din păcate, ciorba goală nu-i de ajuns și dacă vrei pâine, ardei sau smântână trebuie să plătești în plus. Ba 1,5 lei, ba doi lei…

Nu același lucru pot spune despre ciolanul pe varză. Carnea era bine făcută, dar parcă acum două zile și doar reîncălzită. Nu prea avea nici un gust, nici carnea și nici varza. Au fost aduse pe un platou din tablă plin de zgârieturi de cuțit și furculiță de aveam impresia că au mai mâncat vreo 500 de oameni înaintea mea din ”farfurie”. În realitate, probabil că au fost vreo 5000.

La final au venit papanașii, o combinație fericită între diabet zaharat acoperit în smântână, o jumătate de căpșună și dulceață de afine. Nu-s cei mai buni papanași pe care i-am mâncat vreodată, dar m-ar bate Dumnezeu dac-aș scrie că n-au fost buni.

restaurant-frieda-5

Pe toate cele descrise mai sus, plus o apă și un suc, am plătit puțin peste 70 de lei, cu tot cu bacșiș. Cu toate acestea, vă spun sincer că n-am plecat dezamăgit. Și așa ajung la opiniile de la începutul textului. Nu m-am dus la Frieda cu așteptări mari, de fapt, n-am avut așteptări deloc. Prin urmare, nu m-a dezamăgit cu nimic. Dar vreo câțiva ani nici că mai trec pe la ei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

lica

Acum 6 ani

''o mulțime de cocalari care-și fac selfie ............si check-in-uri cu status-ul ”Papanaaaaaaași”......vad ca te-ai incadrat perfect in profilul de cocalar!!!!
Raspunde

Dr. S.

Acum 6 ani

Si sa mai spunem si despre faptul ca aceasta terasa creste alarmant cu un rand de mese pe an spre centrul Bulevardului Balcescu si cu 3 randuri pe laterale. Peste 2-3 ani vom fi noi, cei care vrem sa ne plimbam pe pietonal, cersetorii care furam cartofi prajiti din farfutriile mesenilor. Ultima oara cand am fost acolo, eram 2 oameni, ne-am asezat la o masa de 4 si am comandat 2 cafele, nu sunt sigur ca a scuipat in ele, dar sictirul de pe fata chelnerului cand a zis "doar atat" a fost deajuns. Ca si mancare sunt multe alte locuri cu mancare de 100 de ori mai buna, gen in spatele pietei de producatori de la Sala Transilvania in fiecare sambata dimineata. Recomand.
Raspunde

dr.s.s

Acum 6 ani

stimate domn inseamna ca nu ati fost in restul restaurantelor de pe pietonala sa mancati sa vedeti unde este mancarea mai buna, si unde este mai curatenie.Aici fac referire stric la restaurantele de pe pietonala nu altele din oras, normal ca sunt altele mai bune in oras...dar aici ne referim la cele de pe centru.
Raspunde

gaius

Acum 6 ani

Foarte piperat pretul pt. RO.........
Raspunde

sibian@

Acum 6 ani

fie ca va place, fie ca nu...dar este restaurantul cu cea mai buna mancare de pe BALCESCU, nu se compara cu jegurile de Bufnita, The Gallery si asa mai departe.
Raspunde

slipknot

Acum 6 ani

tereasa se extinde anual pentru ca batranii de la etaje mai mor din cand in cand ,,,,
Raspunde

sibian@

Acum 6 ani

tot ce tine de restaurant casa frieda este proprietate persoana a patronului exceptand terasa care este pe domeniul public si care probabil are autorizatie pentru ea. Nu vad unde este problema. Este una din cele mai frumoase si aranjate terase......ar trebuie sa deranjeze altele care arata jalnic.
Raspunde

client

Acum 6 ani

Patronul de la Casa Frieda e cumva din Poiana Sibiului?
Raspunde

sibian@

Acum 6 ani

a locuit mic fiind acolo
Raspunde

rosalinde

Acum 6 ani

Dl ''@sibian'' cred ca e patronul de la Casa Frieda.......prea multe detalii stie !!!!
Raspunde

sibian@

Acum 6 ani

nu sunt patronul, dar sunt unul dintre persoanele care aulucrat si acolo si la restul restaurantelor de pe centru....si stiu sa fac o comparatie :P
Raspunde

Maria

Acum 6 ani

Casa Frida lăsa de dorit si eu am mancat acolo si servirea mi-a părut dintre cele mai jalnice iar platoul acela de 54 lei a lăsat de dorit făcut doar din resturi nimic din ce scria in meniu nu se afla pe platou doar niste resturi ffff sărate.Iar la toaleta sa ferească d-zeu sa ai nevoie ca la toaleta publica de toată jena .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus